MotoGP: O Ρόσι στη Yamaha

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 11:29

A- A A+

Οι φήμες περί μετακίνησης του Ιταλού αναβάτη είχαν «φουντώσει» τον τελευταίο καιρό, ιδίως μετά την ανακοίνωση του Σπις ότι φεύγει στο τέλος της χρονιάς από την ομάδα. Ο Ρόσι αρχικά είχε ανακοινώσει ότι την τελική του απόφαση θα την λάμβανε μέσα στην καλοκαιρινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, κάτι που τελικά έγινε.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Yamaha, ο «γιατρός», ο οποίος έχει συνδέσει την καριέρα του με την συγκεκριμένη ομάδα καθώς έχει κερδίσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα στη σέλα μιας μοτοσικλέτας της, συμφώνησε να τρέχει για τα δύο επόμενα χρόνια, δηλαδή το 2013 και το 2014.

Τα επτά χρόνια που συνεργαζόταν με την ομάδα κατάφερε να γευτεί τέσσερις τίτλους (2004, 2005, 2008, 2009) και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 46 φορές. Το 2010 αποφάσισε να αποχωρίσει από την Yamaha και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ducati, μία κίνηση που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη. Και αυτό γιατί το χρονικό διάστημα που τρέχει με την Ιταλική ομάδα, έχει καταφέρει να βρεθεί μόλις δύο φορές στο πόντιουμ και όχι στο υψηλότερο σκαλί του.

Το μοναδικό ίσως ερωτηματικό στην απόφαση του Ρόσι είναι η σχέση του με τον Χόρχε Λορένθο. Είναι γνωστό ότι το χρονικό διάστημα που συνυπήρχαν κάτω από την επαγγελματική στέγη της Yamaha δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά μεταξύ τους, το αντίθετο μάλιστα. Πάντως, όταν ο Λορένθο ρωτήθηκε πριν μερικές ημέρες σχετικά με μία πιθανή επιστροφή του «γιατρού» στην ομάδα, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο teammate του, αλλά εστιάζει μόνο στις νίκες.

Το σίγουρο είναι ότι η Yamaha με την κίνησή της αυτή, να έχει από του χρόνου δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στις τάξεις θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να σταματήσει την κυριαρχία της Repsol Honda. Στόχος, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της, Λιν Γιάρνις, είναι να υπάρξει η πιο δυνατή ομάδα που θα διεκδικήσει τις νίκες και θα προωθήσει το έμβλημα της Yamaha.

«Η ανακοίνωση για μία ακόμη φορά είναι θαυμάσια νέα για την Yamaha. Τον Ιούνιο μπορέσαμε να υπογράψουμε με τον Χόρχε Λορένθο για την περίοδο 2013-2014 και τώρα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον Βαλεντίνο Ρόσι για τα δύο επόμενα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την πιο δυνατή ομάδα, όσο αυτό είναι εφικτό που θα διεκδικήσει τις νίκες και θα προωθήσει το έμβλημα της Yamaha.

Τρέχαμε με αυτή την «σούπερ ομάδα» το 2008, 2009 και 2010 και κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου καταφέραμε να κερδίσουμε τους τίτλους και στα τρία πρωταθλήματα, τους αναβάτες, στους κατασκευαστές και σε νίκες στο πρωτάθλημα για τρία συνεχή έτη.

Ο στόχος για το μέλλον είναι προφανής και θα κάνουμε ό, καλύτερο μπορούμε για να τον πετύχουμε.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την εμπειρία, την γνώση, τις ικανότητες και την ταχύτητα αυτών των δύο εξαιρετικών παγκόσμιων πρωταθλητών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλά νίκες αλλά και τα πρωταθλήματα το 2013 και το 2014.

Η υπογραφή με τον Βαλεντίνο ολοκληρώνει το μελλοντικό μας σχεδιασμό για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Τώρα που αυτό ολοκληρώθηκε θα βάλουμε το 100% της προσπάθειά μας ώστε να βγάλουμε σε πέρας το έργο μας και να ενισχύσουμε τον Μπεν Σπις και τον Χόρχε Λορένθο στην προσπάθειά τους για νίκες, αλλά και την πρόκληση του Χόρχε Λορένθο στην διεκδίκηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις