Οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για τον φιλικό με τη Νορβηγία

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 12:47
UPD:14:49

Στις κλήσεις του κ. Σάντος περιλαμβάνονται αρκετά νέα πρόσωπα.

A- A A+

Ο διεθνής μέσος και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν έχει κάνει προετοιμασία, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό είναι χωρίς ομάδα, οπότε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να τον αποκλείσει. Αντίθετα, στις κλήσεις του κ. Σάντος περιλαμβάνονται αρκετά νέα πρόσωπα, που είναι οι Σιόβας, Βελλίδης, Μαυρίας και Δημούτσος, ενώ επιστρέφουν οι Αθανασιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Τζιόλης, Βύντρα, Τζιόλης. Αναλυτικά, ο Φερνάντο Σάντος απηύθυνε κλήσεις στους: Καρνέζη (Παναθηναϊκός), Βελλίδη (Άρης), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Τοροσίδη (Ολυμπιακός), Κυρ. Παπαδόπουλο (Σάλκε), Παπασταθόπουλο (Βέρντερ), Σιόβα (Ολυμπιακός), Κατσουράνη (Παναθηναϊκός), Μανιάτη (Ολυμπιακός), Δημούτσο (Ατρόμητος), Τζιόλη (Μονακό), Νίνη (Πάρμα), Φορτούνη (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλο (Παναθηναϊκός), Αθανασιάδη (ΠΑΟΚ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδη (ΠΑΟΚ), Σαμαρά (Σέλτικ), Μαυρία (Παναθηναϊκός), Χολέμπας (Ολυμπιακός) και Σπυρόπουλο (Παναθηναϊκός). Να σημειωθεί ότι από τις κλήσεις απουσιάζει ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος υπέστη ρήξη στους συνδέσμους του αριστερού αστραγάλου στη χθεσινή προπόνηση της Μόναχο 1860 και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου δύο μήνες. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 13 Αυγούστου (12:00) στο ξενοδοχείο που καταλύουν και το απόγευμα (19:00) θα κάνουν προπόνηση στον Άγιο Κοσμά. Για τη Νορβηγία θα αναχωρήσουν την επόμενη ημέρα (10:00), ενώ το απόγευμα της Τρίτης (19:30) θα προπονηθούν στο γήπεδο διεξαγωγής της αναμέτρησης.

«Αυτό το φιλικό μας εξυπηρετεί για να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές, στο πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εθνικής. Πάνω στο πλάνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν οι συγκεκριμένες κλήσεις», είπε ο κ. Σάντος και συνέχισε: «Από την προετοιμασία που είχε γίνει στην Αυστρία, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 12 με 13 παίκτες δεν έχουν κληθεί σήμερα. Κάποιοι από αυτούς έχουν τελειώσει την καριέρα τους, όπως ο Χαλκιάς και ο Λυμπερόπουλος, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν ομάδες, όπως ο Σηφάκης, ο Καραγκούνης και ο Γκέκας. Δεν μπορείς να κληθείς στην εθνική αν δεν έχεις ομάδα. Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όποιος δεν ανήκει σε κάποιον σύλλογο, δεν έχει πιθανότητα να κληθεί στην εθνική».

Στη συνέχια, ο Ίβηρας τεχνικός αναφέρθηκε στις επιλογές του: «Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που μόλις τώρα ξεκίνησε προετοιμασία, όπως οι Τζαβέλλας, Φωτάκης και Τζόρβας. Ο Φετφατζίδης και ο Μαλεζάς δεν ήταν στις κλήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Ο Σιόβας έχει κληθεί ξανά, αν και δεν έχει παίξει, όπως και ο Αθανασιάδης. Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Μαυρίας, Βελλίδης και Δημούτσος, επειδή τους έχω δει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και έχω μείνει ικανοποιημένος. Θέλω να τους δω και στην εθνική ομάδα».

Όσο για το τι περιμένει από τον φιλικό με τη Νορβηγία; «Θα κάνουμε μόνο δύο προπονήσεις και δεν θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στην τακτική. Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν πολύ καλά. Ανοίγει ένας νέος κύκλος, μια νέα εποχή. Ο φάκελος του Euro έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Θέλω να ξεκινήσουμε καλά, πρώτα από όλα στο φιλικό με τη Νορβηγία και στη συνέχεια τα επίσημα ματς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις