Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Στέφεν Κίπροτιχ, 80ός ο Πουλιός

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 15:39
UPD:17:04

A- A A+

Στη δεύτερη θέση, ελάχιστα πίσω από τον πρώτο, τερμάτισε ο Κενυάτης Άμπελ Κιρούι, με χρόνο 2:08.27 και το χάλκινο ο συμπατριώτης του, Γουίλσον Κίπροτιχ, που διήνυσε τη διαδρομή σε 2:09.37. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Κώστας Πουλιός, κατέλαβε την 80ή θέση, με επίδοση δύο ώρες, 24 λεπτά και 53 δεύτερα.

«Έζησα το χειρότερο όνειρό μου. Το κορμί μου με πρόδωσε. Από το 10ο χλμ και έπειτα απλώς έκανα τζόκινγκ γιατί ήθελα να τερματίσω. Το είχα πει πως θα τερμάτιζα ακόμη και μπουσουλώντας. Τα 42 χιλιόμετρα πάντα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όμως, τρεις μήνες τώρα δεν είχα τρέξει τόσο αργά. Πριν τον αγώνα ήμουν καλά, μετά άδειασα», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον τερματισμό του και συνέχισε: «Είχα πόνους στη σπλήνα και το συκώτι, όμως, δεν θέλω να δικαιολογηθώ. Μάλλον προσπάθησα περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Φαίνεται πως η πολύ δουλειά "τρώει τον αφέντη". Ο κόσμος στη διαδρομή ήταν φανταστικός».

Όσο για το μέλλον; «Δεν ήρθα στο Λονδίνο για να κάνω τουρισμό, ήρθα για το καλύτερο δυνατό. Ούτε καν στον πρώτο μαραθώνιο της ζωής μου δεν τερμάτισα τόσο αργά. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με στήριξαν ηθικά και υλικά. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία. Η πορεία μου δεν σταματά εδώ, αντίθετα από εδώ ξεκινάει. Ισως κάποια στιγμή να έρθει η ανταμοιβή αυτής της προσπάθειας που έκανα φέτος, στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις