Παναθηναϊκός: «Πρώτη» για τους πράσινους, για νέα αρχή έκανε λόγο ο Πεδουλάκης

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 22:47
UPD:22:47

Την απόκτηση ακόμη τριών παικτών προανήγγειλε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης ενόψει της νέας περιόδου.

A- A A+

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για «επανεκκίνηση» της ομάδας, λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό της, αλλά και στο διοικητικό κομμάτι, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Από πλευράς παικτών το «παρών» έδωσαν οι: Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Μάικ Μπράμος, Βασίλης Ξανθόπουλος, Άντι Πάνκο και Χάρης Γιαννόπουλος, καθώς και 6 παίκτες από την εφηβική ομάδα, αλλά και ο Νέστορας Κόμματος.

«Ο Παναθηναϊκός έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Η ομάδα αποτελείται από δύο παλιούς παίκτες και αρκετά νέα παιδιά οπότε θα χρειαστούμε χρόνο και αρκετή δουλειά. Φέτος είναι η επανεκκίνηση του Παναθηναϊκού», είπε αρχικά ο προπονητής των «πρασίνων» και συνέχισε: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχει τεχνογνωσία και στο DNA του ξέρει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις. Θα πάνε όλα καλά. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από όλους να διατηρήσουμε το καλό κλίμα στην ομάδα. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια διαθέτει αυτοπειθαρχία και αυτό βοηθούσε να "διαβάζει" τα παιχνίδια».

Για το αν θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές ήταν ξεκάθαρος: «Θα πάρουμε ακόμη τρεις παίκτες για να ενισχυθούμε μέσα στη ρακέτα».

Οι νεοαποκτηθέντες Ούκιτς, Σχορτσανίτης, Μπράμος και Πάνκο συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλων. Ο πρώτος έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα όριά μας. Ο Διαμαντίδης είναι το καλύτερο πόιντ γκαρντ τα τελευταία χρόνια, είναι αληθινός νικητής. Συνήθως έχανα από τον Παναθηναϊκό κι αυτό το σιχαινόμουν, αλλά όσες φορές ήρθα στην ομάδα ως αντίπαλος θυμάμαι τον εξαιρετικό κόσμο. Είναι σύλλογος που είναι γεννημένος νικητής κι εύχομαι να παραμείνει έτσι».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής πρόσθεσε: «Η ομάδα έκανε τον κύκλο της. Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Τώρα κάνουμε νέα αρχή, με νέες φιλοδοξίες. Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάει μπροστά. Δεν μου ήταν δύσκολο να δεχτώ την ανανέωση, μιλήσαμε λίγο και τελειώσαμε. Οι παλιότεροι πρέπει να βάλουν στο κλίμα τους νέους».

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, αφού τόνισε ότι «ο πρώτος λόγος που ήρθα ήταν η παρουσία του Διαμαντίδη», στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τον γνωρίζω από τα 15 μου και στα τρία χρόνια που ήμασταν μαζί στον Ηρακλή με βοήθησε πολύ. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και σκληρή δουλειά για τους στόχους μας»

Για το τι νιώθει που είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό και έχω μόνο τα καλύτερα να πω, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη απόφαση για εμένα, για το μέλλον και την οικογένειά μου».

Ένας ακόμη νεοαποκτηθείς, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, επισήμανε: «Σίγουρα αποτελεί πρόκληση η νέα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει συνέχεια να παίρνει τρόπαια. Κίνητρο έχουν όμως και οι παλιοί που θέλουν να ανακτήσουν τα πρωτεία. Εύχομαι να είμαι υγιείς και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις