Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 19:05
UPD:20:22
A- A A+

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, ενώ η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο την αποφυγή και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο εθνικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι από τις 16.00 σήμερα ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, η οποία θα λήξει αύριο στις 23.00.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.

Οσον αφορά στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Πού θα γιορτάσει η πολιτική ηγεσία

Στην Αρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης, θα γιορτάσει το Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ήδη από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Στην Ικαρία βρίσκεται πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παραμένει στην Αθήνα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία της Τήνου θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ιωαννίδης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή