Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 12:21
UPD:12:45

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών της μονής στο γυναικείο μοναστήρι Θεοτοκιό της Αρτας.

A- A A+

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, από την Αρτα και πιο συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Θεοτοκίου, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε το Δεκαπενταύγουστο «ημέρα ελπίδας και πίστης», προσθέτοντας ότι «ενωμένοι όλοι θα ξεπεράσουμε την κρίση». «Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες

Κ. Παπούλιας: Θα έρθουν καλύτερες ημέρες

Κατά την άφιξή του νωρίτερα στην εκκλησία, ο κ. Παπούλιας έγινε στόχος αποδοκιμασιών από μεμονωμένους πολίτες, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε ένα ηλικιωμένο και στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου τιμάται σε ολόκληρη τη χώρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης, ενώ η «καρδιά» του Δεκαπενταύγουστου χτυπά στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, αλλά και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, όπου έχουν συρρεύσει όπως κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί.

Το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις δίνει και η πολιτική ηγεσία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ. Σαμαράς πήγε στην πλατεία της Πύλου όπου αντήλλαξε ευχές με συμπατριώτες του και επισκέπτες.

Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συνεννόησης υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία της Τήνου.

«Είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «όλοι μαζί, ορθώνοντας εθνικό μέτωπο, μπορούμε να βγάλουμε και πάλι την Ελλάδα μπροστά».

Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, κατά το κήρυγμά του στο Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι ξένοι πρώτα έβαζαν το συμφέρον τους

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι ξένοι πρώτα έβαζαν το συμφέρον τους

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά του. «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μειωμένη η κίνηση φέτος

Η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου κορυφώθηκε την Τρίτη, αν και οι μετακινήσεις φέτος ήταν μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τις 6 χθες το πρωί τις δύο βασικές εξόδους της εθνικής οδό Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών Λαμίας συνολικά πέρασαν 489.161 αυτοκίνητα από 515.055 αυτοκίνητα το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Τροχαία πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο την αποφυγή και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο εθνικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έχει τεθεί η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, η οποία θα λήξει σήμερα στις 23.00.

Το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή