Εθνική Ομάδα: Νίκη επί της Νορβηγίας στη μετά...Euro εποχή

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 22:52
UPD:22:52

A- A A+

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το πρώτο τεστ της νέας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του επικράτησε 3-2 της Νορβηγίας στο Όσλο κι έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων του στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014.

Η ελληνική ομάδα έδειξε μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι της, κυκλοφόρησε αρκετά καλά τη μπάλα και δεδομένης της χρονικής στιγμής που έγινε το φιλικό, αν μη τι άλλο έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα με δύο γκολ στα πρώτα 11 λεπτά, με τον Βασίλη Τοροσίδη στο 7΄ και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 11΄, ωστόσο, δύο λεπτά οι Σκανδιναβοί μείωσαν με τον Χάνγκελαντ.

Παρά το γεγονός αυτό η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και δεν κινδύνευσε από τους γηπεδούχους.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο 11ο λεπτό.

Πολύ καλή ήταν η εθνική και στα πρώτα 70 λεπτά του δεύτερου μέρους, καθώς στο τελευταίο 20λεπτο η κούραση ήταν εμφανής στα πόδια των διεθνών, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Νορβηγοί και μείωσαν σε 3-2, ενώ απείλησαν αρκετές φορές με ισοφάριση.

Ο Κώστας Μήτρογλου «πήρε το αίμα του πίσω» στο 58΄ με το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε, περίπου πέντε λεπτά μετά την απίστευτη ευκαιρία που είχε χάσει για το 1-3. Ο Ρίισε μείωσε στο 75ο λεπτό, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Νορβηγία (Όλσεν): Γιάρστεν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ, Ελιονούσι, Χένρικσεν, Πέντερσεν, Χούσελκεπ, Μόα, Νόρντβαϊτ, Ρίισε, Χάνγκελαντ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Μανιάτης (46΄ Νίνης), Σπυρόπουλος (81΄ Σιόβας), Παπαδόπουλος, Τζιώλης, Σαμαράς (46΄ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (70΄ Χριστοδουλόπουλος), Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Φορτούνης

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις