Υπέρ της συνεχούς παρουσίας του ΟΗΕ στη Συρία η Ρωσία

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 17:24
UPD:17:24
A- A A+

Η Ρωσία ανακοίνωσε στις ΗΠΑ πως τάσσεται υπέρ μιας συνεχούς παρουσίας των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, επισημαίνοντας πως μια αποχώρηση του ΟΗΕ από τη χώρα αυτή θα μπορούσε να έχει «σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις».

Σε συνάντησή του με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γενάντι Γκατίλοφ υπογράμμισε «την ανάγκη να διατηρηθεί η παρουσία του ΟΗΕ στη Συρία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τονίσει πως οι παρατηρητές του ΟΗΕ δεν θα πρέπει να παραμείνουν στην Συρία μετά τη διορία της 19ης Αυγούστου, προσθέτοντας πως η Ουάσινγκτον προτίθεται να εξετάσει μια εναλλακτική παρουσία του οργανισμού στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε την απεσταλμένη της συριακής κυβέρνησης σήμερα να αρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση το ταχύτερο, ενώ σημείωσε ότι η Δαμασκός πρέπει επίσης να κάνει κινήσεις για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του συριακού λαού για αλλαγή.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γιανγκ Τζιετσί είπε στην απεσταλμένη Μπουτάινα Σαάμπαν ότι η Κίνα είναι επίσης «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κατάσταση στη χώρα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή