Τερματίζεται η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 19:46
UPD:19:46

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Σ.Α. στη Νέα Υόρκη, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρό, επισήμανε ότι «δεν πληρούνται οι συνθήκες για τη συνέχιση» της αποστολής, που πρέπει να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τον τερματισμό της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Σ.Α. στη Νέα Υόρκη, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρό, επισήμανε ότι «δεν πληρούνται οι συνθήκες για τη συνέχιση» της αποστολής, που πρέπει να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Στο μεταξύ η Ρωσία ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη οι μεγάλες δυνάμεις να απευθύνουν με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν έκκληση στην κυβέρνηση της Συρίας και την αντιπολίτευση για να θέσουν τέλος στη σύγκρουση στη χώρα.

Μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος Πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν πρότεινε μια συνάντηση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη της διεθνούς ομάδας δράσης για τη Συρία για να συζητηθεί η πρόταση αυτή.

«Μίνι ανασχηματισμό» ανακοίνωσε ο Ασαντ

Την ίδια ώρα, σε «μίνι ανασχηματισμό» της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους λόγους για την αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο Αντνάν Αμπντο Σάχνι θα αντικαταστήσει στο υπουργείο Βιομηχανίας τον Φουάντ Κούρντι που παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο για δυο μήνες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Νάτζεμ Χαμάντ αλ Αχμαντ, αντικαθιστώντας τον Ράντουαν Χαμπίμπ. Νέος υπουργός Υγείας τοποθετείται ο Σάαντ Αμπντελσαλάμ Νάγεφ στη θέση του Ουάελ αλ Χάλακι ο οποίος αναβαθμίστηκε σε πρωθυπουργό μετά την αποστασία, στις 6 Αυγούστου, του πρωθυπουργού Ριάντ Χιτζάμπ.

Ο Ασαντ προχώρησε επίσης στην αντικατάσταση του κυβερνήτη του Χαλεπιού Μουάφακ Ιμπραχίμ Χαλούφ από τον Μοχάμαντ Ουάχιντ Ακαντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή