Η Βρετανία δεν θα παράσχει στον Ασάνζ «ασφαλή έξοδο από τη χώρα»

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 20:22
UPD:20:32

Τη βούληση της Βρετανίας να μην παράσχει «ασφαλή έξοδο από τη χώρα» στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ (φωτογραφία) και να τον εκδώσει στη Σουηδία εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

A- A A+

Τη βούληση της Βρετανίας να μην παράσχει «ασφαλή έξοδο από τη χώρα» στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και να τον εκδώσει στη Σουηδία εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Η απόφαση του Ισημερινού να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από αυτόν ως ένα μέσον για να ξεφύγει από τη νομική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χέιγκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Ασάνζ να έχει ασφαλή έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε υπάρχει κάποια νομική βάση για μας για να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ακόμη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν αναγνωρίζει την αρχή του διπλωματικού ασύλου». «Η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει απειλή για εισβολή στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει ο Ασάνζ», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή