Σούπερ Λίγκα: Πρωτάθλημα ως τις 15 Σεπτεμβίου και... βλέπουμε

Η διοργανώτρια ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 20:13
UPD:20:54

A- A A+

Όπως αποφασίστηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας, η Σούπερ Λίγκα θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να εκδώσουν ειδικές άδειες στις ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν κωλύματα, με ισχύ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η εφετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, κάλεσε την ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι ομάδες, με ισχύ ως και τις 15 του επόμενου μήνα.

Ακολούθως, θα ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να πράξει το ίδιο, αλλά αν υπάρξει ομάδα η οποία έως την καταληκτική ημερομηνία δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις με τις ποινές να έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα ανακληθούν τα δελτία των ποδοσφαιριστών, αλλά θα αφαιρεθούν και όλοι οι βαθμοί που, ενδεχομένως, θα έχει συγκεντρώσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Το στοίχημα για μας φέτος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16 ομάδες. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Εάν δεν βρεθεί λύση, θα επιβληθούν στις ομάδες οι κυρώσεις. Θα περιμένουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να δώσει μια λύση στο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων. «Δεν έχει έρθει καμία επίσημη πρόταση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα για αύξηση των ομάδων. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχαμε το αίτημα για να το συζητήσουμε. Αν έρθει τέτοιο αίτημα τότε θα συζητηθεί», ήταν η απάντησή του. O κ. Μώραλης έκανε γνωστό ότι οι διοικήσεις των ΠΑΕ Πλατανιάς, Κέρκυρα και Πανιώνιος δηλώνουν σίγουροι ότι ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες, ενώ οι ΠΑΕ που θα πρέπει να «κοπιάσουν» περισσότερο από όλες είναι οι ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρης. Τέλος, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αναφέρθηκε και στο αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό. «Μπήκε σε ψηφοφορία αλλά απορρίφθηκε στη λογική που ξέρετε, ότι θα ανοίγαμε ένα δεδικασμένο με απρόβλεπες συνέπειες», ήταν η απάντησή του.

Μέσα σε όλα αυτά, η Σούπερ Λίγηκα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, που έχει ως εξής:

Παρασκευή 31/08/12: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (ΟΑΚΑ/21:30, NOVA)

Σάββατο 01/09/12: Πλατανιάς Πανθρακικός (Παγκρήτιο Στάδιο, 18:15 NOVA), Βέροια-Πανιώνιος (18:15, NOVA), Ξάνθη-ΑΕΚ (Πηγάδια/20:30, NOVA)

Κυριακή 02/09/12: Αρης-ΟΦΗ (Κλ. Βικελίδης/18:15, NOVA), Αστ. Τρίπολης-Κέρκυρα (Τρίπολη/18:15, NOVA), Ολυμπιακός-Λεβαδειακός ("Γ. Καραϊσκάκης"/20:30, NOVA)

Δευτέρα 03/09/12: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (Περιστέρι/20:30, NOVA)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις