MotoGP: Εκτός ο Χέιντεν, θα δείξει για Στόνερ - Σπις

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 23:45
UPD:19/08/2012 17:39

A- A A+

Τελικά μετά από εξετάσεις αποφασίστηκε ότι ο αναβάτης της Ducati δεν θα τρέξει στο σημερινό αγώνα καθώς από την άσχημη πτώση του φέρει δύο κατάγματα στο δεξί του χέρι ενώ έχει πάθει και διάσειση. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασής του είναι πως δεν θυμάται καθόλου το ατύχημά του. Ετσι ο 31χχρονος Αμερικανός κρίθηκε ότι δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση ώστε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ο Χέιντεν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του μεταξύ των στροφών 13 και 14 της πίστας ενώ υπολείπονταν οκτώ λεπτά για τη λήξη των κατατακτήριων δοκιμών. Μετά την πτώση του έμεινε αναίσθητος στην πίστα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Κέισι Στόνερ μετά την άσχημη πτώση του έχει υποστεί ένα κάταγμα και ρήξη συνδέσμου στο δεξί του αστράγαλο και αναμένεται σήμερα να αποφασιστεί αν θα τρέξει κανονικά ή όχι. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμμετάσχει στον αγώνα.

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου δεν μπόρεσα να σηκωθώ και να φύγω από τον χώρο του ατυχήματος μόνος μου. Μόλις σηκώθηκα, κοίταξα κάτω και είδα ότι το πόδι μου είχε μία περίεργη κλίση. Πονούσα πολύ στο κάτω μέρους του ποδιού, τότε άκουσα έναν ήχο καθώς ο αστράγαλός μου μπήκε στη θέση του. Πονούσα πάρα πολύ και ήμουν σίγουρος ότι κάτι είχα σπάσει. Το ιατρικό προσωπικό της πίστας με βοήθησε πάρα πολύ και μετά τις πρώτες ακτινογραφίες συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Η ομάδα που με περιέθαλψε στο νοσοκομείο Methodist ήταν εκπληκτική, πολύ επαγγελματική, προσεκτική και με βοήθησε υπερβολικά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που με περιποιήθηκαν τόσο καλά. Επιβεβαίωσαν ότι έχω ένα μικρό κάταγμα στο κόκκαλο γύρω από τον αστράγαλο, αλλά εγώ ανησύχησα περισσότερο για τη ζημιά που έχει γίνει στους συνδέσμους για αυτό τον λόγο κάναμε μαγνητική τομογραφία. Αυτή έδειξε ότι είχα ρήξη συνδέσμου και ότι έχει πρηστεί η κνήμη μου. Θα πρέπει να δω πως θα νιώθω αύριο το πρωΐ ώστε να καταλάβω αν θα τρέξω στον αγώνα. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος καθώς ένιωθα ότι είχαμε όλο το πακέτο για την πολ ποζίσιον σε αυτό τον αγώνα και μία μεγάλη πιθανότητα για τη νίκη. Αρκετοί αναβάτες έπεσαν σήμερα, ελπίζω να είναι καλά. Θα δούμε πως θα νιώθω αύριο το πρωΐ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρίσκομαι στο γκριντ», δήλωσε ο Αυστραλός αναβάτης.

Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μπεν Σπις που κι αυτός χθες είχε μία άσχημη πτώση στην στροφή 13 της πίστας. Ο Αμερικανός αναβάτης της Yamaha έπεσε με την πλάτη αλλά κατάφερε να επιστρέψει στις κατατακτήριες και να πάρει την τέταρτη θέση. Ο ίδιος δήλωσε ότι πονάει αρκετά και έχει πρηστεί ο ώμος του ενώ φοβάται ότι θα πρέπει κι εκείνος να έχει πάθει κάποια ζημιά στους συνδέσμους.

«Ο ώμος έχει πρηστεί μετά το ατύχημα, ίσως να έχουν υποστεί ζημιά κάποιοι σύνδεσμοι, ενώ πονάει αρκετά. Θα κάνω κάποια θεραπεία και θα δούμε πως θα είμαι αύριο το πρωΐ. Είναι ενοχλητικό καθώς τα πηγαίναμε αρκετά καλά όλο το Σαββατοκύριακο και νιώθαμε σίγουροι για τη μοτοσικλέτα. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει την πολ ποζίσιον. Η επιφάνεια της πίστας είναι πολύ επικίνδυνη, και αυτό έγινε αντιληπτό από αρκετούς σήμερα», δήλωσε ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις