Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 29χρονου

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 14:56
UPD:15:15

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αστυνομικές Αρχές και απεικονίζει τους δράστες κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που πραγματοποίησαν σε τράπεζα της Νάουσας Πάρου στις 10 Αυγούστου .

A- A A+

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στη ληστεία τράπεζας και στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

O 29χρονος εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι το μεσημέρι του Σαββάτου και προσήχθη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Όπως ανακοινώθηκε αργά το Σάββατο από την Αστυνομία, μετά από εξέταση στο εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το γενετικό υλικό από αντικείμενα των δραστών που βρέθηκαν στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η ληστεία, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του 29χρονου προσαχθέντος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 29χρονος φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα Πάρου, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή