Σούπερ Λίγκα: Αισιόδοξος για τη σέντρα ο Γιάννης Μώραλης

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 12:25
UPD:12:25

«Με βεβαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας μπορεί να βρεθεί λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συζητήσουμε και πάλι και να δούμε όλες οι ομάδες πως θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

A- A A+

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM και η εκτίμησή του είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.

«Με βεβαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας μπορεί να βρεθεί λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συζητήσουμε και πάλι και να δούμε όλες οι ομάδες πως θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μώραλης και συνέχισε: «Στοίχημα μας είναι αρχίσουμε και να τελειώσουμε 16 ομάδες», ενώ αναφέρθηκε στις ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την άδεια συμμετοχής τους: «Αυτή τη στιγμή δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις περιπτώσεις τους. Τα μηνύματα από Πλατανιά και Κέρκυρα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα πάρουν την ενημερότητα. Από την πλευρά τους, ο Πανιώνιος και ο Άρης βρίσκουν με διάφορους δικούς τους τρόπους να πάρουν την ενημερότητα.»

Για το αρνητικό ενδεχόμενο και να μην πάρουν ενημερότητα οι ομάδες ανέφερε: «Το πρώτο σκέλος την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το άλλο αφορά την έκδοση δελτίων. Θέλουμε πιθανότατα σε αυτές τις δύο ομάδες να δοθεί μία παράταση για τα δελτία για να έχουν έναν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που χρειάζονται για να κατεβάζουν μία αποστολή στους αγώνες. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο, θα εφαρμοστούν κανονικά οι νόμοι. Πρόθεσή μας ήταν οι ομάδες που είχαν πρόβλημα να μην πέσουν κατηγορία και στη συνέχεια να μπορέσουν να ενισχυθούν με τρεις προσθήκες. Τώρα θέλουμε οι συγκεκριμένες δύο ομάδες να παίξουν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αίτημα από την Football League για την ένταξη των Καβάλας, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλή στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος: «Σε μας δεν έχει έρθει κανένα αίτημα. Η Football League επικοινώνησε με την ΕΠΟ, ώστε να μπορούν να υποβιβάζονται τρεις από τη Σούπερ Λίγκα και να ανεβαίνουν πέντε στην μικρότερη κατηγορία. Σε εμάς, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτό το θέμα».

Επίσης ανέφερε ότι «εάν είναι να γίνει κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου, τότε θα συζητήσουμε για την αλλαγή του καταστατικού. Με βάση, όμως, την προκήρυξη που έχουν ψηφίσει οι ομάδες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις