Στημένα παιχνίδια: Τιμωρία 10 ετών στον Σαμούτ από την UEFA

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 17:56
UPD:17:57

Δεκαετή ποινή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επέβαλλε η UEFA στο διεθνή μέσο της Μάλτας, Κέβιν Σαμούτ (φωτογραφία), ο οποίος θεωρήθηκε πως είχε συμμετοχή στο στήσιμο του αγώνα των προκριματικών του EURO 2008 με τη Νορβηγία.

A- A A+

Το ματς, που διεξήχθη στο Όσλο, είχε λήξει 4-0 υπέρ των Σκανδιναβών, ωστόσο, τα τρία γκολ μπήκαν στα τελευταία 18 λεπτά της αναμέτρησης. Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας έκρινε ένοχο τον Σαμούτ και του επέβαλλε την εξοντωτική τιμωρία.

Ο συγκεκριμένος παίκτης, εκ των τριών που πέρασαν από το «μικροσκόπιο» της UEFA, είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Για τους άλλους δύο δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για να τιμωρηθούν. Ο 31χρονος Σαμούτ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε πολλές φορές ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία που του προσάπτουν κι όπως διευκρίνισε θα υποβάλλει ένσταση.

«Κάποιοι μου λένε ότι θα ήταν καλύτερα εάν αποκαλύψω περισσότερα άτομα, αφού θα μειωθεί η ποινή μου. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα. Τι θα μπορούσα να αποκαλύψω; Πιστέψτε με, δεν γνωρίζω», υποστήριξε ο παίκτης της Βαλέτα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μάλτας Νόρμαν Νταρμάνιν Ντεμάτζο, υποστήριξε πως κατά τη γνώμη του στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλοι παίκτες: «Πέρα από το αποτέλεσμα, προσωπικά πιστεύω πως λογικά περισσότεροι παίκτες εμπλέκονται. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις, θα ήταν άδικο να καταλήγουμε σε λάθος συμπεράσματα. Πάντως ο άνθρωπος που αποκάλυψε το θέμα μίλησε για την συμμετοχή τεσσάρων παικτών. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορείς να στήσεις παιχνίδι με έναν παίκτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις