Παναθηναϊκός-Φερέιρα: «Ήρθαμε για τη νίκη»

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 20:41
UPD:22/08/2012 12:56

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα.

A- A A+

Το πέρασμά του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο των Ανδαλουσιάνων, πριν από δύο χρόνια, δεν ξεχάστηκε από τους Ισπανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έκαναν λόγο για «εκδίκηση» από την πλευρά του.

Ο έμπειρος προπονητής, αφού τους χαιρέτησε εγκάρδια, ξεκαθάρισε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχουν στιγμές καλές και λιγότερο καλές. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όταν ήρθα εδώ, ήρθα από μία ομάδα που έπρεπε να κερδίζει πάντα (σ.σ. στην Πόρτο από το 2006 έως το 2010). Ξέχαστε το αυτό. Ήρθα για να πάρω μία νίκη. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Πάντως, καλό είναι να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι είναι μία, αλλά δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πρόκριση».

Δηλώσεις Ζ. Φερέιρα - B. Bιτόλο

Δηλώσεις Ζ. Φερέιρα - B. Bιτόλο

Νωρίτερα, ο Αργεντινός τεχνικός της Μάλαγα, Μανουέλ Πελεγκρίνι, είχε χρίσει φαβορί τους «πράσινους», γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού: «Αύριο θα παίξουν δύο ομάδες με διαφορετική ιστορία. Στην πραγματικότητα, η Μάλαγα είναι σε καλύτερη θέση. Εμείς είμαστε ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξέρουν τα όσα έχουν γίνει στον σύλλογο. Όμως είμαστε σε μία κατάσταση ριζικής αλλαγής και για το παρόν και το μέλλον».

Για το αυριανό ματς, που μπορεί να κρίνει πολλά στην υπόθεση πρόκριση, σχολίασε: «Περιμένω ότι θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω την ενδεκάδα, διότι αν το κάνω δεν θα έχετε δουλειά! Η ομάδα της Μάλαγα ήταν 4η στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στόχο πάντα την νίκη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο πρέπει να παίρνουμε νίκες που χτίζουν το χαρακτήρα της ομάδας.»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Αθήνας. Η Μάλαγα βρίσκεται εδώ γιατί το άξιζε, κάνοντας πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Αύριο θα δώσει ένα σημαντικό αγώνα με εμάς. Είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η εμπειρία στις διεθνείς διοργανώσεις είναι θετικό αλλά όχι καθοριστικό στοιχείο. Η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Το θετικό αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη ή ένα αποτέλεσμα θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Η κατάσταση στη Μάλαγα είναι δύσκολη αλλά οι παίκτες όταν μπαίνουν στο γήπεδο ξεχνούν όλα τα προβλήματα. Είναι μεγάλο και το οικονομικό κίνητρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις