Τσάμπιονς Λιγκ: Με...το ένα πόδι στους ομίλους, Ντιναμό Κιέβου και Σέλτικ

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 23:47
UPD:22/08/2012 09:26

Οι παίκτες της Σέλτικ πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Χέλσινμποργκ.

A- A A+

Τυπική διαδικασία απέκτησαν οι δύο από τις πέντε ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης, την ερχόμενη εβδομάδα. Με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ, 15 λεπτά πριν τη λήξη, η Σέλτικ επικράτησε 2-0 στη Σουηδία της Χέλσινμποργκ (ο Κόμονς άνοιξε το σκορ στο 2΄) και «καθάρισε» με την υπόθεση πρόκριση. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έπαιξε σε όλο το 90λεπτο.

Αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα του ματς από το γκολ του Ρινγκ (13΄), η Ντιναμό Κιέβου πέτυχε τρία γκολ στη Γερμανία επί της Γκλάντμπαχ (28΄ Μικάλικ, 36΄ Γιαρμολένκο, 81΄αυτ. Ντε Γιονγκ) και η ρεβάνς στην Ουκρανία μετά το 3-1 αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ουσιαστικά η Ντιναμό Κιέβου επικρατώντας της Γκλάντμπαχ με 1-3.

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους απέκτησε και η Κλουζ (Ρουμανία), η οποία ανέτρεψε τα προγνωστικά και το εις βάρος της 1-0 στο ημίχρονο από το γκολ του Στρέλερ και με δύο γκολ του Σουγκού (66΄, 71') νίκησε 2-1 την Βασιλεία επί ελβετικού εδάφους. Οι Ρουμάνοι, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Με γκολ του Σαντίν στο 38ο λεπτό, η Κοπεγχάγη νίκησε 1-0 τη Λιλ κι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης, αν και οι Γάλλοι έχουν τις δυνατότητες να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ στο «Μποζουάρ».

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν, Σπαρτάκ Μόσχας και Φενερμπαχτσέ. Η ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 2-1 των Ρώσων με τα τέρματα των Εμενίκε (59΄) και Κομπάροφ (69΄). Το γκολ για τους Τούρκους, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την πρόκριση στους ομίλους, πέτυχε στο 65΄ ο Κάουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις