MotoGP: Χάνει και το Μπρνο ο Χέιντεν

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 12:36
UPD:12:55

A- A A+

Στόχος είναι ο Αμερικανός αναβάτης να αναρρώσει πλήρως από τα τραύματα που αποκόμισε λόγω της άσχημης πτώσης του στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Ιντιανάπολης.

Μόλις οκτώ λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του ανάμεσα στη στροφή 13 και 14 με αποτέλεσμα να πέσει πολύ άτσαλα στην πίστα. Αρχικά, είχε μείνει αναίσθητος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρείο των εγκαταστάσεων ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις έδειξαν διάσειση και δύο κατάγματα στο δεξί του χέρι. Ετσι, δεν του επετράπη να τρέξει στον αγώνα της πατρίδας του ενώ υπήρχαν αμφιβολίες για τον επόμενο αγώνα, αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Μπρνο. Τελικά, ούτε εκεί θα δώσει το παρόν ο Αμερικανός αναβάτης, ο οποίος αν και τόνιζε ότι νιώθει έτοιμος να τρέξει, παραδέχθηκε ότι αυτό δεν θα ήταν φρόνιμο.

«Είναι σκληρό να χάνεις έναν ακόμη αγώνα. Δεν έχω κάποιο μεγάλο πρόβλημα, αλλά το χέρι μου εξακολουθεί να είναι πρησμένο και δεν έχω πολύ δύναμη. Εννοείται πως οι τραυματισμοί στο δεξί χέρι είναι ό,τι χειρότερο για τους αναβάτες σε αγώνες.

Δεν θα ήμουν έτοιμος 100% και αν θα έβαζα πολύ δύναμη ή έπεφτα ξανά, αυτό ενδεχομένως να δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα. Προφανώς και το κεφάλι είναι ακόμη πιο σημαντικό, και ανάλογα με τον χρόνο που ήμουν αναίσθητος, εξακολουθώ να έχω πονοκέφαλο.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι το να τρέξω θα ήταν μία άσχημη ιδέα και καθόλου έξυπνη ενώ όλοι στην ομάδα μου συμφώνησαν. Ακόμη κι αν του αναβάτη που έχω μέσα μου δεν του αρέσει να κάθεται στο σπίτι και να χάνει χρόνο στην πίστα αλλά και βαθμούς, χρειάζεται να ακούσω τους ειδικούς, να προσπαθήσω να αποθεραπευτώ και να είμαι έτοιμος για το Μιζάνο. Αυτός είναι ένας σημαντικός αγώνας τόσο για εμένα όσο και για την Ducati. Θα κάνω ό,τι μπορώ να αναρρώσω και να επανέλθω σε καλή όσο το δυνατόν φυσική κατάσταση. Δε μου αρέσει αυτό, αλλά είναι το σωστό», δήλωσε ο Αμερικανός αναβάτης της Ducati.

Η Ιταλική ομάδα ωστόσο δεν προτίθεται να τον αντικαταστάσει με κάποιον άλλον για τον αγώνα στο Μπρνο. Ετσι, ο Βαλεντίνο Ρόσι θα είναι ο μοναδικός «εργοστασιακός» αναβάτης.

Εκτός και ο Μπαρμπερά<

O Τόνι Ελίας θα ανέβει και πάλι στη σέλα της Ducati της Pramac Racing καθώς ο Χέκτορ Μπαρμπερά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά την πτώση του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ο Ισπανός αναβάτης που ανάρρωνε από σπάσιμο στην κνήμη και στην περόνη του αριστερού ποδιού (27 ημέρες πριν τον αγώνα), δοκίμασε να τρέξει την Παρασκευή στην Ιντιανάπολη προκειμένου να δει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή. Κατά την διάρκεια όμως των πρώτων ελεύθερων δοκιμών έχασε τον έλεγχο της Ducati του στην τελευταία στροφή, έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας κάταγμα στον πέμπτο, έκτο και όγδοο σπόνδυλο.

Κατά συνέπεια ο Μπαρμπερά θα απουσιάσει και από τον αγώνα στο Μπρνο με τον Τόνι Ελίας να τον αντικαθιστά για τρίτο συνεχόμενο GP (μετά τη Λαγκούνα Σέκα και την Ιντιανάπολη).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις