Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Αν. Θεοφίλου

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 12:38
UPD:13:59

Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δικάζεται σήμερα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου και σε τρομοκρατική οργάνωση, Αναστάσιος Θεοφίλου, για την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.

A- A A+

Προθεσμία για αύριο στις 9 το πρωί πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου, Αναστάσιος Θεοφίλου.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί για την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής (κατά τη σύλληψή του στον Κεραμεικό).

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, επανέλαβε ότι ο πελάτης του εμμένει στην άρνηση όλων των κατηγοριών που του αποδίδονται, τόσο δηλ. της συμμετοχής του στη ληστεία της Πάρου, όσο και της εμπλοκής του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατά την άποψή του επίσης, υπάρχει δικονομικό πρόβλημα, καθώς ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δίωξη για το ίδιο αδίκημα δυο φορές, ενώ όπως επεσήμανε, η ποινική διαδικασία θα έπρεπε να είναι στα δικαστήρια της Σύρου και όχι στην Αθήνα. .

Τέλος, ο κ. Φυτράκης αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης DNA από την αστυνομία, στοιχείο βάσει του οποίου αποδείχθηκε η παρουσία του Θεοφίλου στον τόπο της ληστείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή