Γιουρόπα Λιγκ-Δώνης: «Πιστεύω ότι εμείς είμαστε το φαβορί»

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 19:56
UPD:19:56

«Βάσει ιστορίας και παρουσίας στην Ευρώπη εμείς είμαστε φαβορί, από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα έχουμε ένα ισορροπημένο ζευγάρι με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

A- A A+

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε αρχικά στην απουσία του τραυματία, Πάμπλο Γκαρσία: «Η απουσία του είναι σημαντική. Πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα που ασκεί επιρροή και στους υπόλοιπους, επιβάλει ηρεμία και υπάρχει πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς».

Τα αμυντικά προβλήματα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με την Μπλέι Γιεχούντα δεν απασχολούν το νεαρό προπονητή: «Θέλω να έχουμε ισορροπία. Είχαμε προβλήματα με την Μπνέι Γιεχούντα, αλλά και την Ξάνθη σε ανοικτό γήπεδο. Δουλέψαμε πολύ αυτές τις ημέρες στο πώς να αποφύγουμε τις κόντρες σε ανοικτό γήπεδο, κάτι στο οποίο θα παίξουν ρόλο και οι τοποθετήσεις των χαφ μας».

Ερωτηθείς για τη δυναμικότητα της αυστριακής ομάδας, τόνισε: «Έχουμε δει όλα τα επίσημα ματς της Ραπίντ Βιέννης. Είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα. Άσχετα με το αν κερδίζει και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της, ως φιλοσοφία, αυτή η ομάδα μοιάζει με την δική μας. Δεν θέλει να καταστρέψει, αλλά να δημιουργήσει. Βάσει ιστορίας και παρουσίας στην Ευρώπη εμείς είμαστε φαβορί, από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα έχουμε ένα ισορροπημένο ζευγάρι με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο αυριανό ματς ήταν ξεκάθαρος: «Μέσα στην έδρα μας σίγουρα θέλουμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα σε τέτοια διπλά παιχνίδια όπου παίζονται προκρίσεις, κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα. Άρα και εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Ακόμη και το 0-0 πιστεύω θα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς».

Αναφέρθηκε και στους Σαλπιγγίδη, Φωτάκη: «Δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στην φιλοσοφία παιχνιδιού μας. Θα πρέπει να παλέψουν και αυτοί γιατί τακτικά υστερούν…»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις