MotoGP: Ο Ντοβιτσιόζο στη Ducati

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 13:52

A- A A+

Το σίριαλ που είχε ξεκινήσει λίγο πριν την αποχώρηση του Βαλεντίνο Ρόσι από την Ιταλική ομάδα, έληξε πλέον μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ducati.

Ετσι για τα δύο επόμενα χρόνια ο Ντοβιτσιόζο θα αποτελεί το δεύτερο αναβάτη της ομάδας μέσα στις πίστες δίπλα στο Νίκι Χέιντεν, αντικαθιστώντας τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο 26χρονος Ιταλός μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφει πλέον σε εργοστασιακή ομάδα, αφού στα τέλη του 2011 είχε αφήσει το HRC και συμφώνησε με την Monster Yamaha Tech 3. Φαίνεται πως η Ducati θέλει ο ένας από τους δύο αναβάτες της να έχει την ίδια εθνικότητα με την ομάδα.

«Η συμφωνία με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο επιβεβαιώνει τον κύριο ενδιαφέρον της εταιρείας στους αγώνες που είναι ένα ενεργό και στρατηγικό κομμάτι στο DNA της Ducati και της κληρονομιάς της. Με μεγάλη ευχαρίστηση καλωσορίζω τον Αντρέα, καθώς έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μαζί με τον Νίκι Χέιντεν, με τον οποίο ανανεώσαμε τη συνεργασία μας, είμαι πεπεισμένοι ότι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το πρόγραμμα εξέλιξης, να ανταγωνιστούμε και να επιτύχουμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη που θα ξεπληρώσουν τις προσπάθειες μας και την πίστη που οι συνεργάτες, οι χορηγοί και οι φανατικοί φίλοι μας ποτέ δεν σταμάτησαν να μας δείχνουν», δήλωσε ο Γκαμπριέλε ντελ Τόρκιο, διευθύνων σύμβουλος της Ducati Motor Holding.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ducati Φίλιππο Πρετσιόζι στάθηκε περισσότερο στις τεχνικές και οδηγικές ικανότητες του Αντρέα Ντοβιτσιόζο που ώθησαν και στην επιλογή του.

«Η τεχνική συναίσθηση και οι οδηγικές ικανότητες του Αντρέα έχουν σημαντική αξία όπως επίσης το ταλέντο και η αποφασιστικότητά του. Το ότι θα τον έχουμε στην ομάδα και θα μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνεργασία του, χρησιμεύουν ως ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε την εξέλιξη και την ανάπτυξη του έργου μας στα MotoGP.

Είμαι ευχαριστημένος που επέλεξε να γίνει μέλος της ομάδας μας. Εχει επίγνωση της δουλειάς που χρειάζεται να γίνει και διαθέτει ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη, τα οποία είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την επίτευξη της επιτυχίας και για τον ανταγωνισμό σε αυτό το δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις πρωτάθλημα».

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Ιταλού διαδραμάτισε και η φετινή πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με την πρώτη του χρονιά στη σέλα μιας «δορυφορικής» Yamaha έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανέβει πέντε φορές στο βάθρο των νικητών και να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 137 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις