Ποδηλασία: Η «αποκαθήλωση» του Λανς Αρμστρονγκ

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 10:52
UPD:20:49

Ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες όλων των εποχών κι εκ των σπουδαιότερων αθλητών του κόσμου, αρνήθηκε να παραστεί και να υπερασπίσει τον εαυτό του για τις κατηγορίες που του έχει απαγγείλει η υπηρεσία καταπολέμησης του ντόπινγκ των ΗΠΑ.

A- A A+

Ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες όλων των εποχών κι εκ των σπουδαιότερων αθλητών του κόσμου, αρνήθηκε να παραστεί και να υπερασπίσει τον εαυτό του για τις κατηγορίες που του έχει απαγγείλει η υπηρεσία καταπολέμησης του ντόπινγκ των ΗΠΑ. Ουσιαστικά, με την κίνησή του αυτή αποδέχεται ότι προέβη σε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών, οπότε, σήμερα έγινε γνωστή η τελική ετυμηγορία της επιτροπής αντιντόπινγκ (USADA), η οποία ήταν καταπέλτης: Αποκλεισμός δια βίου αποκλεισμός από την ποδηλασία (η ποινή έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου του 1998 μέχρι σήμερα), καθώς και αφαίρεση των επτά τίτλων που κατάκτησε στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας!

Ο 40χρονος ποδηλάτης ήταν από τους πλέον αγαπητούς στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς εκτός από τις επιτυχίες του στο άθλημα που υπηρετούσε αποτέλεσε «φωτεινό παράδειγμα» για πολλούς ανθρώπους, εξαιτίας της μάχης που έδωσε με τον καρκίνο. Πάλεψε, θεραπεύτηκε κι επέστρεψε στον αθλητισμό!

Μέχρι πρότινος υποστήριζε την αθωότητά του, ωστόσο, τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του είναι αδιάσειστα και ο ίδιος φαίνεται πως προτίμησε να μην δώσει συνέχεια στη διαμάχη του με την USADA. Στη δήλωση του, πάντως, εμμένει ότι δικαίως πήρε όλες αυτές τις νίκες:

«Γνωρίζω καλά, τόσο εγώ όσο και οι αντίπαλοί μου, ποιος ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε όλους αυτούς τους τίτλους. Δεν υπήρχαν εξαιρέσεις, όλοι τρέξαμε στους ίδιους δρόμους, στα ίδια βουνά, παλέψαμε με τις ίδιες καιρικές συνθήκες και τα στοιχεία της φύσης, δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε συντομότερες διαδρομές. Τα πάντα ίσχυαν για όλους, οι κανόνες ήταν κοινοί. Ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο, όπου μόνο ο δυνατότερος επικρατεί. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις