MotoGP: Παραμένει για έναν χρόνο στην Monster Yamaha Tech 3 o Κρούτσλοου

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 16:12

A- A A+

Οπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο του GP στην Τσεχία, ο Καλ Κρούτσλοου επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα για έναν ακόμη χρόνο. Στη δεύτερη μοτοσικλέτα της «δορυφορικής» Yamaha θα βρίσκεται ο Μπράντλεϊ Σμιθ που πήρε... προαγωγή από τη Moto 2.

Κάπως έτσι το παζλ του επόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος συμπληρώνεται ενώ λίγες ομάδες και ελάχιστες θέσεις παραμένουν ανοικτές. Μετά τη συμφωνία του Αντρέα Ντοβιτσιόζο με την Ducati, ο Καλ Κρούτσλοου δεν είχε και πολλές επιλογές ή καλύτερα καμία, καθώς οι θέσεις στις υπόλοιπες ομάδες (κυρίως εργοστασιακές) είχε ήδη καλυφθεί. Το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για την ιταλική εταιρεία, όπως επίσης και του «Ντόβι» με τον Ιταλό όμως τελικά να είναι εκείνος που θα βρεθεί στη σέλα της Desmosedici για τα επόμενα δύο χρόνια. Ηδη, ο Κρούτσλοου είχε ανακοινώσει δημοσίως στο GP της Ιντιάναπολης ότι η Ducati του είπε ψέματα.

Οπως και να έχει ο Βρετανός αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Monster Yamaha Tech 3 για έναν ακόμη χρόνο ενώ ο Σμιθ είχε υπογράψει για δύο. Η συμφωνία του δεύτερου είχε γίνει γνωστή από τα τέλη του 2011.

Ευχαριστημένος με την επιλογή του δήλωσε ο Κρούτσλοου μετά την επίσημη ανακοίνωση. «Μαζί κάναμε τεράστια πρόοδο και πετύχαμε μερικά καλά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί το 2013. Η Yamaha και η Monster ήταν πολύ πιστοί σε εμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι δύο μου ξεκαθάρισαν πόσο πολύ ήθελαν να με κρατήσουν και την επόμενη χρονιά. Αυτό ήταν πολύ κολακευτικό και πραγματικά εκτίμησα την υποστήριξή τους. Ελπίζω πως υα μπορούσα να ανταμείψω την εμπιστοσύνη τους με τη διεκδίκηση θέσεων στο βάθρο το 2013, κάτι το οποίο ξέρω ότι μπορούμε να καταφέρουμε», δήλωσε ο Βρετανός αναβάτης. Ο 26χρονος Κρούτσλοου βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και αναζητά εναγωνίως την πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο. Οι μάχες που έχει δώσει με τον φετινό teammate του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο προσφέρουν πολύ όμορφο θέαμα στους φίλους που παρακολουθούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

O Mπράντλεϊ Σμιθ με τη σειρά του μίλησε για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, την παρουσία του δηλαδή στα «μεγάλα σαλόνια» του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Για όσο θυμάμαι τον ευατό μου ονειρευόμουν ότι ήμουν αναβάτης του MotoGP και το να έχω αυτή την ευκαιρία με μία επαγγελματική και επιτυχημένη ομάδα, είναι κάτι το φανταστικό. Είναι ξεκάθαρο από τα αποτελέσματα που πέτυχαν ο Καλ και ο Αντρέα το 2012, ότι η Tech 3, η Yamaha και η Monster μαζί είναι ένα ανταγωνιστικό σύνολο και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια στην καριέρα μου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις