Γερμανία: Με...το δεξί στο πρωτάθλημα και η Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 18:30
UPD:26/08/2012 00:01
A- A A+

Μετά τη νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο έτερη βασική διεκδικήτρια του «πιάτου», Μπάγερν Μονάχου, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ. Με τέρματα των Μίλερ, Μάντζουκιτς και Ρόμπεν, οι Βαυαροί πήραν το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειξε πολλά πράγματα.

Πρεμιέρα χωρίς εκπλήξεις δύσκολα συναντάει κανείς σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε το γερμανικό, καθώς η Νυρεμβέργη έφυγε νικήτρια μέσα από το Αμβούργο με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπάλιτς στα μέσα του δεύτερου μέρους, ενώ με δύο γκολ του Ντάνι Σαχίν στο 68΄ κι 79΄, η νεοφώτιστη Φορτούνα Ντίσελντροφ πέρασε θριαμβευτικά από την έδρα της Αουγκσμπουργκ (0-2).

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ηττήθηκε 3-1 εντός από την Ντιναμό Κιέβου στο πρώτο ματς των πλέι οφ) δεν επηρέασε τη Γκλάντμπαχ, η οποία έστω και δύσκολα επιβλήθηκε 2-1 της Χοφενχάιμ. Ο Χάνκε κι ο Αράνγκο πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τη Μπορούσια, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Φιρμίνιο για τους φιλοξενούμενους.

Μίνι έκπληξη σημειώθηκε στην Φρανκφούρτη, όπου η Άϊντραχτ επικράτησε 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες», μάλιστα, προηγήθηκαν στο 30΄ με τον Κίσλινγκ, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην επανάληψη να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με τα γκολ των Αϊγκνερ (57΄) και Λάνινγκ στο 82΄.

Με γκολ του Ντοστ στο 90΄ η Βόλφσμπουργκ πήρε σπουδαίο «διπλό» στη Στουτγκάρδη (1-0).

Το μοναδικό ισόπαλο (έως τώρα) ματς στην πρεμιέρα της μπουντεσλίγκα σημειώθηκε στο ματς της Φράιμπουργκ με την Μάιντς. Ο Κρούσε στο 49΄ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά περίπου 20 λεπτά αργότερα ο Αντρέας Ιβανσιτς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις