Σούπερ Λίγκα: Δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 23:22
UPD:23:36
A- A A+

Οι «πράσινοι» κατάφεραν στο γήπεδο όπου πέρυσι είχαν γνωρίσει την ήττα να φύγουν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους, κάτι που ήθελαν πάρα πολύ μετά και την τιμωρία που «κουβαλούσαν» από την περασμένη σεζόν (-2 βαθμούς). Η νίκη αυτή έχει «διπλό αντίκτυπο» για το «τριφύλλι», καθώς εκτός από το βαθμολογικό όφελος, ανέβηκε και η ψυχολογία της ομάδας ενόψει της μεγάλης ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης με τη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Φερέιρα και τις σημαντικές ελλείψεις που είχε (Κατσουράνης, Βιτόλο, Μπουμσόνγκ), ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο μέρος, όπου πέτυχε το γκολ με τον Βύντρα στο 34΄, ενώ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πετρόπουλο για να απλουστεύσει τα πράγματα στη συνέχεια.

Και ο Λεβαδειακός, πάντως, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με το δοκάρι του Ναπολεόνι στο 19΄, αλλά και να ισοφαρίσει στο 38΄, όταν ο Βύντρα απέκρουσε πάνω στη γραμμή με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Κόρμπου.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την φρεσκάδα και τον καλό ρυθμό που είχε στα πρώτα 45 λεπτά και τον Λεβαδειακό να πιέζει για την ισοφάριση. Οι Βοιωτοί πλησίασαν πολύ σε αυτό το στόχο, στο 79ό λεπτό, με τον Καρνέζη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Πόι μέσα από την περιοχή. Παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και πάει...φορτσάτος στη ρεβάνς με τους Ανδαλουσιάνους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις