Σε ύφεση η φωτιά στην Αρκίτσα

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 11:10
UPD:18:25
A- A A+

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Αρκίτσας - Αγίου Κωνσταντίνου. Καλύτερη η εικόνα σήμερα και στη μεγάλη φωτιά στην Κύμη.

Στην Αρκίτσα, μετά από μάχη με τις φλόγες τη νύχτα, πυροσβέστες, αλλά και παραθεριστές, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών στο ύψος του 155ου χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τρία μέτωπα να κινούνται ανεξέλεγκτα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, χάρη και στην εξασθένηση των ανέμων. Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Λίγο αργότερα προστέθηκαν άλλα δύο, τα οποία συνεχίζουν τις ρίψεις νερού και στις τελευταίες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονταν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 32 άτομα πεζοπόρο 27 ατόμων.

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα και στη μεγάλη φωτιά της Κύμης, μετά και την εξασθένηση των ανέμων. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα και πεποίθηση των επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο εντός της ημέρας.

Τέλος υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Μυρσινοχώρι Μεσσηνίας και στην Βέργη Σερρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή