ΠΑΟΚ: Κάταγμα στο δάκτυλο ο Σαλπιγγίδης, αύριο η απολογία στην UEFA για τα επεισόδια με τη Ραπίντ

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 14:43
UPD:14:52

Αύριο και όχι σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα απολογηθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια των οπαδών πριν το πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ραπίντ Βιέννης.

A- A A+

Ο τραυματισμός του διεθνή επιθετικού στο ματς της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας με τον Πανθρακικό αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός. Μετά την εξέλιξη αυτή ο «Σάλπι» θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τον αγώνα ρεβάνς με την Ραπίντ, αλλά και τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, απέναντι σε Λετονία (7/9 εκτός) και Λιθουανία (11/9 εντός).

Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν παράταση κατά ένα 24ωρο από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, προκειμένου να απολογηθούν δια των εκπροσώπων τους και όχι μέσω εγγράφων, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το αίτημα των ανθρώπων της ΠΑΕ έγινε αποδεκτό από την UEFA κι έτσι αύριο το πρωί θα μεταβούν στην έδρα της UEFA, στην ελβετική πόλη Νιόν, ο δικηγόρος της εταιρείας, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Μάκης Τσάτσος.

Να υπενθυμιστεί ότι η αρχική εισήγηση του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι ετήσιος αποκλεισμός με τριετή αναστολή, τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών (σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης) και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κάλεσε τον ΠΑΟΚ σε οικονομικό έλεγχο για την ερχόμενη Παρασκευή (31/08), προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των οικονομικών της ΠΑΕ. Η διαδικασία αυτή ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα, χωρίς να προκαλεί κάποια ανησυχία στους παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά», ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις