Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Κίνας - Ιαπωνίας

Επίθεση σε όχημα της ιαπωνικής πρεσβείας στο Πεκίνο καταγγέλλει η Ιαπωνία
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 18:12
UPD:18:13

Tα αντι-ιαπωνικά αισθήματα ενισχύονται στην κινεζική κοινωνία, με αφορμή και τις διαφιλονικούμενες νήσους στην θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

A- A A+

Επίθεση στο αυτοκίνητο του Ιάπωνα πρέσβη στην Κίνα, νωρίτερα σήμερα, καταγγέλλει η ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το αυτοκίνητο έγινε στόχος αγνώστων, ένας εκ των οποίων αφαίρεσε από το όχημα την σημαία της Ιαπωνίας.

Ο πρέσβης Ουιχίρο Νίβα κινείτο με το διπλωματικό αυτοκίνητο προς την πρεσβεία, όταν δύο οχήματα απέκοψαν ξαφνικά το δρόμο. Ο δράστης, που κατέστρεψε τη σημαία της Ιαπωνίας, επέβαινε στο ένα από αυτά, και μετά την πράξη του, τράπηκε σε φυγή μαζί με τους συνεργούς του.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ τα αντι-ιαπωνικά αισθήματα ενισχύονται στην κινεζική κοινωνία, με αφορμή και τις διαφιλονικούμενες νήσους στην θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Η ιαπωνική πρεσβεία διαμαρτυρήθηκε έντονα στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δήλωσε τη βαθιά του θλίψη, καθώς και ότι θα κάνει το παν για τη διαλεύκανση του περιστατικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή