Συρία: Πολύνεκρες επιθέσεις σε προάστια της Δαμασκού καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 20:03
UPD:20:10

Πάνω από 200.000 Σύροι έχουν προσφύγει σε γειτονικά κράτη από την έναρξη της κρίσης.

A- A A+

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός με πυροβολικό και ελικόπτερα στα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η Unicef και η Ιορδανία απηύθυναν εκκλήσεις για τη χορήγηση κεφαλαίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων Σύρων προσφύγων στο έδαφος του χασεμιτικού βασιλείου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε σήμερα να υπάρξει περισσότερη βοήθεια από άλλες χώρες ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση των Σύρων προσφύγων, προσθέτοντας πως θα θέσει το ζήτημα στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία εντός της εβδομάδας.

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στο τουρκικό έδαφος έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες σε πάνω από 80.000, και το σαββατοκύριακο οι τουρκικές αρχές άρχισαν να κρατούν προσωρινά τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Πάνω από 200.000 Σύροι έχουν προσφύγει σε γειτονικά κράτη από την έναρξη της κρίσης, ξεπερνώντας τις προβλέψεις του ΟΗΕ για 185.000 πρόσφυγες ως τα τέλη του 2012.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή