MotoGP: Θέλει να κρατήσει τον Μπαουτίστα ο Γκρεζίνι

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 22:00
UPD:29/08/2012 07:00

A- A A+

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στο περιθώριο του αγώνα στην Τσεχία είχε συζητήσεις τόσο με τον Μπεν Σπις όσο και τον Σκοτ Ρέντινγκ για μία πιθανή συνεργασία, αλλά ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Τόνισε ωστόσο ότι θα ήθελε να παραμείνει για μία ακόμη χρονιά στην ομάδα ο Μπαουτίστα, δίνοντας του μία ευκαιρία, αφού όπως λέει είναι ένας αναβάτης που έχει δυνατότητες και τον οποίο σέβεται πολύ.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθορίσει τα σχέδια μας για την επόμενη χρονιά. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Αλβάρο και δεν κρύβω το γεγονός ότι θα ήθελα να συνεχίσω μαζί του. Είναι ένας αναβάτης που σέβομαι πολύ και που πιστεύω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες.

Δεν θέλω να δίνω στον αναβάτη μόνο έναν χρόνο, διότι αυτό τον περιορίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι στην αγορά είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα γίνει, αλλά ο στόχος είναι να φέρουμε εις πέρας την προσπάθεια που ξεκίνησε αυτή τη χρονιά, για την οποία ενδιαφέρομαι πολύ.

Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να έχεις πάντα μία εναλλακτική και δε μπορείς να δουλεύεις με έναν αναβάτη, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, οι αναβάτες το κάνουν όπως και οι ομάδες.

Εχουμε συζητήσει με τους Σπις και Ρέντινγκ, αλλά επίσης μιλήσαμε και με τον Αλβάρο και πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», δήλωσε ο Φαούστο Γκρεζίνι.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών από Ducati, Yamaha, Monster Yamaha Tech 3 σχετικά με τις συμφωνίες για τους αναβάτες του 2013, η μοναδική θέση που έχει απομείνει σε μία από τις ομάδες που μπορούν να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα είναι στην San Carlo Honda Gresini.

Εδώ και αρκετό καιρό ακουγόταν ότι ο Αλβάρο Μπαουτίστα μπορεί να κινδυνεύει να χάσει τη θέση στην «δορυφορική» ομάδα της Honda κυρίως λόγω των όχι και τόσο θετικών αποτελεσμάτων του φέτος.

Με τη δήλωσή του ο Φαούστο Γκρεζίνι δεν αποσαφηνίζει την κατάσταση καθώς μπορεί μεν εκφράζει την υποστήριξή του στον Ισπανό αναβάτη, αλλά παράλληλα φροντίζει να φήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε σύντομο πάντως χρονικό διάστημα το θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις