MotoGP: Στη Ducati οι μηχανικοί του Στόνερ;

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 23:31

A- A A+

Οι συζητήσεις πάντως έχουν ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών με τον αρχιμηχανικό του Στόνερ, Κρίστιαν Γκαμπαρίνι, που ηγείται της ομάδας του Αυστραλού, να δηλώνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα και πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει στην Honda.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει εργαστεί υπό τη σκέπη της Ducati όταν ο Στόνερ αγωνιζόταν εκεί την περίοδο 2007-2010, όπου ο Αυστραλός είχε κερδίσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και 23 αγώνες στη σέλα της… ατίθασης Desmosedici. Στη συνέχεια άφησε μαζί με το επιτελείο του την Ducati για να συνεργαστεί με την Repsol Honda.

Όπως και να έχει, αν ο Κρίστιαν Γκαμπαρίνι και οι μηχανικοί που τον πλαισιώνουν αποφασίσουν να επιστρέψουν μετά από τρία χρόνια στην Ιταλική ομάδα θα είναι για να συνεργαστούν με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο «Ντόβι» υπέγραψε διετή συμφωνία συνεργασίας με την Ducati από του χρόνου, η οποία έγινε γνωστή λίγο πριν τον αγώνα στο Μπρνο. Παράλληλα, ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια των χθεσινών δοκιμών στην Τσεχία έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με την ομάδα του Κέισι Στόνερ.

«Αυτό ήταν κάτι που συζητήσαμε και ό,τι είναι σημαντικό σε μία εργοστασιακή ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είναι η ομάδα μου και έχουμε χρόνο να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Το ποιος θα είναι στην ομάδα είναι σημαντικό για εμένα, αλλά αυτός που κάνει τους αγώνες δεν είναι οι μηχανικοί, επομένως θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά άτομα. Θα πρέπει να βρούμε τους μηχανικούς, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να οργανώσουμε μαζί με την Ducati και την Audi τα άτομα που θα βρίσκονται στην κορυφή, όπως τους αρχιμηχανικούς. Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε», δήλωσε στο MCN ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Πέραν ωστόσο της Ducati, το HRC φαίνεται να έχει κάνει πρόταση στην ομάδα του Κέισι Στόνερ για να παραμείνει και να αναλάβει τον Μαρκ Μαρκέζ του χρόνου, στην πρώτη παρουσία στη «μεγάλη κατηγορία». Από την πλευρά του ο Γκαμπαρίνι δεν έκρυψε την πρόθεσή του να παραμείνει στην Honda, υπογραμμίζοντας πάντα ότι εκφράζει μόνο τον εαυτό του και όχι την υπόλοιπη ομάδα. «Το μόνο που μπορώ να πω για εμένα ότι η πρόθεσή μου είναι να παραμείνω εδώ (σ.σ. στο HRC), αλλά τίποτα δεν έχει καθοριστεί. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω».

Ως γνωστόν, ο Κέισι Στόνερ στο τέλος της φετινής χρονιάς εγκαταλείπει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, όπως άλλωστε είχε δηλώσει από τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν τον αγώνα στην πίστα του Λε Μαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις