Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ρόδο

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 06:57
UPD:11:27

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ρόδο, όπου ήδη κατέφθασαν ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αθήνα.

A- A A+

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ρόδο, όπου ήδη κατέφθασαν ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αθήνα. Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Χανιά, Φλώρινα και Ύδρα.

Στην Κρήτη, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ομαλού μεταξύ Λάκων και Καράνου, στα Χανιά. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, η φωτιά έχει περιοριστεί πλέον σε ένα μόνο σημείο.

Ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, με τις τοπικές αρχές να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης θα αποδώσουν και η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Στο νησί των Ιπποτών που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς στον Αγίο Σουλά, έφθασαν εν τω μεταξύ οι ενισχύσεις από την Αθήνα (C130 και ομάδα πυροσβεστών).

Στην Ύδρα, 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Μπίστη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Φλώρινα, τέλος, επιχειρούν 30 πυροσβέστες.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα στις εξής περιοχές: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Ικαρίας και Σάμου, και Νότια Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή