Νέο «χτύπημα» του «Ισαάκ» στις ακτές της Λουιζιάνα

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 12:18
UPD:12:25

Για δεύτερη φορά από χθες το βράδυ, ο τυφώνας «Ισαάκ» πλήττει τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα. Σε συναγερμό η Νέα Ορλεάνη για τον κίνδυνο πλημμυρών.

A- A A+

Για δεύτερη φορά από χθες το βράδυ, ο τυφώνας «Ισαάκ» πλήττει τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα, δυτικά του Πορτ Φουρσόν, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

«Ο Ισαάκ άρχισε να κινείται δυτικά-βορειοδυτικά, με 13 χιλιόμετρα την ώρα, με ανέμους που πνέουν με μέγιστη ταχύτητα 130 χιλιομέτρων», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση .

Νωρίτερα, το Κέντρο Τυφώνων είχε ανακοινώσει πως το ακραίο καιρικό φαινόμενο πλησιάζει απειλητικά τη Νέα Ορλεάνη και πως η στάθμη των υδάτων σε ορισμένους τομείς της πόλης έφτασε τα τρία μέτρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το CNN, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προειδοποιεί ότι οι καταρρακτώδεις βροχές ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες στην πόλη.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από τα ακραία καιρικά

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή