Αίγυπτος: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον ηττημένο των προεδρικών

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 16:26
UPD:16:37

Ο Αχμέντ Σαφίκ, ηττημένος στο δεύτερο γύρο των πρόσφατων προεδρικών εκλογών από τον Μοχάμεντ Μορσί, βρίσκεται πλέον στη λίστα των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από την Αίγυπτο.

A- A A+

Ο Αχμέντ Σαφίκ, ηττημένος στο δεύτερο γύρο των πρόσφατων προεδρικών εκλογών από τον Μοχάμεντ Μορσί, βρίσκεται πλέον στη λίστα των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από την Αίγυπτο. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αδικήματα διαφθοράς.

«Ο υπεύθυνος για την ανάκριση δικαστής πήρε τη σχετική απόφαση, με βάση έρευνες που γίνονται για την παράνομη εκχώρηση γης έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων στους Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ από το στρατηγό Σαφίκ», δήλωσε ο Αιγύπτιος δικαστής Οσάμα Ελ Σαϊέντι.

Ο Σαφίκ ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός του καθεστώτος Μουμπάρακ και είχε εγκαταλείψει την Αίγυπτο για λίγο διάστημα, όταν ο ισλαμιστής αντίπαλός του είχε ανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας τον Ιούνιο. Οι δύο γιοι του Μουμπάρακ, για τους οποίους γίνεται αναφορά στη δικογραφία, βρίσκονται ήδη στη φυλακή, επίσης με κατηγορίες για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή