Formula 1: Επιασε τιμόνι ο Κουμπίτσα

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 17:46
UPD:17:46

A- A A+

Όχι σε μονοθέσιο της Formula 1, αλλά σε ένα Ford Fiesta WRC κατά την διάρκεια δοκιμών της ομάδας της Ford στην Γαλλία, στο πλαίσιο προετοιμασίας της για τον αγώνα στην Γερμανία.

Ο Πολωνός συμμετείχε με δικά του έξοδα στις τετραήμερες δοκιμές της εργοστασιακής ομάδας της Ford στην πίστα «Εκουγιέρ», η οποία βρίσκεται στην πόλη Σατό-Τιερί, νοτιοανατολικά του Παρισιού. Δεν οδήγησε όλες τις ημέρες, αλλά μία εξ αυτών με χρόνους αρκετά καλούς, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Πιστεύεται επίσης ότι νωρίτερα είχε νοικιάσει ένα Ford Fiesta WRC από μία Ιταλική ομάδα προκειμένου να προετοιμαστεί για τις δοκιμές με το εργοστασιακό αυτοκίνητο.

Το παρόν στην Γαλλία είχαν δώσει και οι δύο οδηγοί της Ford, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Πέτερ Σόλμπεργκ, οι οποίοι αντήλλαξαν απόψεις με τον Κουμπίτσα αναφορικά με το Fiesta WRC.

Εγιναν προσπάθειες από τα στελέχη της Ford να κρατηθεί μυστική η παρουσία του Πολωνού στις δοκιμές. Ο τεχνικός επικεφαλής της Ford, Κριστιάν Λοριό παραδέχθηκε ότι στην προετοιμασία παρίστατο και ένας ακόμη οδηγός, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει. «Ενας οδηγός-μυστήριο που δεν θέλει να γίνει γνωστή αυτή η συνεργασία. Ενας άνθρωπος με κάποια εμπειρία στην άσφαλτο, του οποίου του βγάζω το καπέλο: ήρθε με δικά του έξοδα και δούλεψε πολύ καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και ο επικεφαλής της ομάδας, Μάλκολμ Γουΐλσον αρνήθηκε την παρουσία του Κουμπίτσα στις δοκιμές δηλώνοντας: «Όπως γνωρίζετε είχαμε τέσσερις ημέρες δοκιμών εξέλιξης σε μία πίστα στην Γαλλία. Αυτό είναι όλο. Ηταν μία ιδιωτική δοκιμή και δεν είμαι διατεθειμένος για περαιτέρω σχολιασμό».

Σύμφωνα πάντως με το Autosport οι επιδόσεις του Κουμπίτσα στην Γαλλική πίστα ήταν πολύ καλές. Η παρουσία του αποτελεί μία πρώτη θετική ένδειξη επιστροφής του στους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά που ο Πολωνός βρίσκεται στη θέση οδήγησης μετά το άσχημο ατύχημά του με το Skoda Fabia τον Φεβρουάριο του 2011, σε ράλι που διεξήχθη στην Ανδόρα. Ο Πολωνός είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο δεξί του ώμο και χέρι. Υπήρχε μάλιστα ο φόβος αρχικά ότι κινδύνευε να χάσει το χέρι του. Στη συνέχεια υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις καθώς υπήρχε πρόβλημα με την κινητικότητα του χεριού του, ιδίως στην περιοχή του αγκώνα.

Όπως φαίνεται όμως ο 27χρονος Κουμπίτσα δεν το βάζει κάτω και θέλει να επιστρέψει στους αγώνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις