Ευθύνες στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Τούμπας έριξε η διοίκηση της Ραπίντ

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 18:34
UPD:18:34

Ευθύνες στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Τούμπας (φωτογραφία) επέρριψε η διοίκηση της Ραπίντ Βιέννης ενόψει της αυριανής ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

A- A A+

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι Αυστριακοί ξεκαθάρισαν πως στο μέλλον θα είναι αμείλικτοι σε θέματα επεισοδίων, ενώ ξεκαθάρισαν πως θα αυξήσουν τα προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, αλλά και τις ποινές που θα επιβάλλουν σε όσους δεν συμμορφώνονται.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη συμβεί το παραμικρό. Θα υπάρχουν εξονυχιστικοί έλεγχοι και θα επιστρατευτούν 600 αστυνομικοί, περίπου 30% περισσότεροι σε σχέση με τα ντέρμπι κόντρα στην Αούστρια Βιέννης», δήλωσε ο υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων, Άντι Μάρεκ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αυστριακής ομάδας, Ρούντολφ Έντλινγκερ, επέρριψε ευθύνες στον ΠΑΟΚ. «Μας επιβλήθηκε μία αγωνιστική και το πρόστιμο 75.000 ευρώ, που θεωρούμε ότι είναι πολύ αυστηρές και θα καταθέσουμε έφεση. Η Ραπίντ ήταν φιλοξενούμενη ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, σχεδόν ανυπόφορες», δήλωσε, αλλά επισήμανε πως «προσωπικά δεν κινδύνευσα».

Στο μέλλον προανήγγειλε πιο σκληρή στάση απέναντι σε αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν: «Η πλειονότητα των οπαδών μας είχαν σωστή συμπεριφορά, όμως κάποιοι έπληξαν την ομάδα μας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Συνελήφθησαν έξι οπαδοί μας και μέχρι να δικαστούν θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο. Στην περίπτωση, δε, που καταδικαστούν, τότε δεν θα τους επιτραπεί ποτέ ξανά να μπουν στο γήπεδο. Τα μέτρα που θα λάβουμε μελλοντικά θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Ίσως στο παρελθόν ήμασταν λίγο ανεκτικοί με τη συμπεριφορά των οπαδών μας, αλλά αυτά πλέον τελείωσαν. Όσοι προκαλούν προβλήματα δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις