Πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από το 1979

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 08:51
UPD:08:51

Στην Τεχεράνη έφθασε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, για τη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, στην πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979.

A- A A+

Στην Τεχεράνη έφθασε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, για τη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, στην πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979. Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας την άφιξη του Μόρσι στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της ιρανικής πρωτεύουσας.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, δεν έχει αναφερθεί στο θέμα της αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών, όμως έχει προαναγγείλει πως θα επιδιώξει μια περισσότερο ισορροπημένη εξωτερική πολιτική.

Ο Μόρσι θα παραδώσει στο Ιράν την προεδρία του Κινήματος των Αδεσμεύτων και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν θα έχει συναντήσεις με την ιρανική ηγεσία. «Η σύντομη επίσκεψη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη σύνοδο των Αδεσμεύτων», τόνισε ο Γιάσερ Αλι, εκπρόσωπος του Μόρσι, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή