Formula 1: «Τρακοσάρισε» ο Σουμάχερ

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 15:47
UPD:15:47

με τον τίτλο του επίτιμου δημότη της πόλης του Σπα, τιμήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ με αφορμή τα 300 GP στην καριέρα του πυ συμπίμπτουν με τον αγώνα στην Βελγική πίστα.

A- A A+

Τα 300 GP στην καριέρα του έφτασε ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος είναι δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες Formula 1 καθώς ο μοναδικός που προπορεύεται είναι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος πιλότος μετράει 326 GP στην καριέρα του, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει αυτό το νούμερο καθώς από τα τέλη του 2011 δεν τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως, ο Σουμάχερ συμμετέχει κανονικά χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο αν θα φτάσει τον αριθμό του Μπαρικέλο. Το συμβόλαιο του με τη Mercedes λήγει στο τέλος της χρονιάς και πολλά ακούγονται για το αν θα ανανεώσει ή όχι.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γιορτάζει πάντως το ρεκόρ των 300συμμετοχών σε μία πίστα, στο Σπα, που του είναι, όπως αναφέρει, πολύ οικεία. Η αλήθεια είναι ότι η αγωνιστική καριέρα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συγκεκριμένη πίστα καθώς εκεί έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1 με την ομάδα της Jordan στις 25 Αυγούστου του 1991, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα εγκατέλειψε επτά γύρους πριν το τέλος λόγω προβλήματος στο συμπλέκτη.

Το Σπα είναι χαραγμένο στη μνήμη του 43χρονου Γερμανού πιλότου αφού το έχει συνδυάσει με την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1992 με την ομάδα της Benetton, με την οποία κέρδισε το 1994 και 1995 τους δύο πρώτους από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του. Το 1996 συνεργάστηκε με την Ferrari, κατακτώντας τα υπόλοιπα πέντε πρωταθλήματα που έχει στο βιογραφικό του ενώ παράλληλα συνέδραμε τα μέγιστα ώστε η Scuderia να κυριαρχήσει έξι χρονιές στους κατασκευαστές. Μάλιστα, το 2004, στο Σπα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τελευταία φορά, μέχρι στιγμής, στην καριέρα του.

«Το Σπα μοιάζει σαν το σαλόνι μου, κατά την γνώμη μου είναι η νούμερο ένα πίστα στον κόσμο. Μοιάζει παράξενο το πώς έχω πάντα να θυμάμαι από εκεί πολύ ιδιαίτερες στιγμές, το ντεμπούτο μου, την πρώτη μου νίκη, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και πολλούς συναρπαστικούς αγώνες.

Το γεγονός ότι θα συμμετάσχω στο 300ό αγώνα μου στο Σπα, ήταν κατά κάποιο τρόπο κάτι το αναπόφευκτο και θα πρέπει να το γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι υπερήφανος που είμαι μόλις ο δεύτερος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος, ο οποίος έχει φτάσει αυτό το νούμερο», δήλωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Δεν είναι τυχαίο που αρέσκεται στην πίστα του Σπα καθώς έχει επικρατήσει εκεί έξι φορές, επίδοση που είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής. Παράλληλα, κατέχει ήδη το ρεκόρ του πολυνίκη στην Formula 1 καθώς σε 91 αγώνες έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ηδη, στα 299 GP που έχει συμμετάσχει μετράει 155 πόντιουμ, 68 πολ ποζίσιον και 77 ταχύτερους γύρους. Και έπεται συνέχεια…

Οι πιλότοι με τα περισσότερα GP στην ιστορία της Formula 1

1. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία) 326

2. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία) 299

3. Ρικάρντο Πατρέζε (Ιταλία) 257

4. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) 256

5. Ντέιβιντ Κούλθαρντ (Βρετανία) 247

6. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία) 231

7. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία) 221

8. Μισέλ Αλμπορέτο (Ιταλία) 215

9. Αντρέα ντε Σέζαρις (Ιταλία) 214

10. Γκέρχαρντ Μπέργκερ (Αυστρία) 210

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις