Τσάμπιονς Λιγκ: Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 20:29
UPD:20:29
A- A A+

Μονπελιέ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την περασμένη σεζόν έκανε την έκπληξη και πήρε τον τίτλο στη Γαλλία, ωστόσο, το μεγάλο της αστέρι, ο Ζιρού «μετακόμισε» στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Αρσεναλ.

Πρόκειται για μία ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, συμπαγή σε όλες της γραμμές της, με ομοιογένεια και πειθαρχία στο παιχνίδι της. Στα μείον της η απειρία σε τέτοιο επίπεδο, αν και το 2009 έχει κατακτήσει το Ιντερτότο.

Κορυφαίος παίκτης της αυτή τη στιγμή είναι ο 22χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, Γιουνές Μπελαντά.

Αρσεναλ

Μία… από τα ίδια με πέρυσι για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς και πάλι θα βρουν στο δρόμο τους την Άρσεναλ. Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι έφυγε, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, παραμένει πάντα μία εκ των καλύτερων στην Ευρώπη και το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου.

Πέρσι τερμάτισε στην 3η στην Αγγλία και τα τελευταία χρόνια αναζητά την επιτυχία εντός και εκτός συνόρων. Την τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας ήταν το 2004 (13ο στο σύνολο), ενώ όσον αφορά την Ευρώπη την τροπαιοθήκη της κοσμεί ένα Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1993-94. Παράλληλα έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2005-06, αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Ο αντικαταστάτης του Φαν Πέρσι, Σάντι Καθόρλα είναι το μεγάλο αστέρι των «κανονιέρηδων».

Σάλκε

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, ομάδα που αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σάλκε.

Ο Γιαν Κλάας Χούντελααρ είναι το «βαρύ πυροβολικό» για την ομάδα του Γκελζενκίρχεν, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα τη σεζόν που πέρασε.

Στο εφετινό μεταγραφικό παζάρι δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα, αποκτώντας τους Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν) και Ρόμαν Νόιστερντερ (Γλάντμπαχ). Την προτελευταία ημέρα της περιόδου, όμως, οι Γερμανοί έκαναν το «μπαμ» και ενέταξαν στο δυναμικό τους με τη μορφή δανεισμού από τη Μπαρτσελόνα, τον Ιμπραΐμ Αφελάι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις