Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Γιορτή στο Μονακό με την ανάδειξη του υπερ-πρωταθλητή

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 10:47
UPD:11:02

Για 15η διαδοχική χρονιά το πριγκιπάτο του Μονακό ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αποψινό τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, πανηγύρισε το τρόπαιο πριν από δύο χρόνια, όταν ως κάτοχος και τότε του Γιουρόπα Λιγκ νίκησε 2-0 την Ίντερ.

A- A A+

Από το 1998 μέχρι τώρα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και την κάτοχο του κυπέλλου UEFA/Γιουρόπα Λιγκ. Με την αναμέτρηση θα πέσει η αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η UEFA, που εκτός του αγώνα, περιλαμβάνουν τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, βράβευση του κορυφαίου Ευρωπαίου παίκτη (σ.σ. Ινιέστα) και πολλά χάπενινγκ.

Με πρωτοβουλία του Μισέλ Πλατινί, από την επόμενη χρονιά το Σούπερ Καπ θα τελείται σε διαφορετική πόλη, κατά τα πρότυπα των τελικών των άλλων διοργανώσεων. Έτσι ο κάτοχος του Σούπερ Καπ 2013, η αλλιώς υπερπρωταθλητής Ευρώπης θα αναδειχθεί στην Πράγα, το 2014 στο Κάρντιφ και το 2015 στην Τιφλίδα.

Η μία εκ των σημερινών φιναλίστ, Τσέλσι, ήταν αυτή που πήρε για πρώτη φορά το τρόπαιο, το 1998, όταν επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. Η άλλη φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, πανηγύρισε το τρόπαιο πριν από δύο χρόνια, όταν ως κάτοχος και τότε του Γιουρόπα Λιγκ νίκησε 2-0 την Ίντερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις