Γιουρόπα Λιγκ: Με Τότεναμ, Λάτσιο και Μάριμπορ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 14:45
UPD:17:06

A- A A+

Οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στη Σλοβενία κόντρα στη Μάριμπορ στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου εφόσον πάρουν τη νίκη τότε θα μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Τότεναμ στις 8/10, την οποία και θα αντιμετωπίσει ξανά ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική, στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν στις 6 Δεκεμβίου. Δεν αποκλείεται οι Λονδρέζοι να έχουν εξασφαλίσει μέχρι τότε την πρόκριση και αυτό να ωφελήσει τους «πράσινους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

20/9 Μάριμπορ-Παναθηναϊκός (22:05)

9/10 Παναθηναϊκός-Τότεναμ (20:00)

25/10Παναθηναϊκός-Λάτσιο (22:05)

8/11 Λάτσιο-Παναθηναϊκός (22:05)

22/11Παναθηναϊκός-Μάριμπορ (20:00)

6/12 Τότεναμ-Παναθηναϊκός (22:05)

Τότεναμ

Η πιο δύσκολη ομάδα από τον όμιλο του Παναθηναϊκού μπορεί να χαρακτηριστεί η αγγλική Τότεναμ.

Με νέο προπονητή στις τάξεις τους οι «πετεινοί», τον Αντρέ Βίλας Μπόας επιχειρούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Πέρυσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ από τον οποίο είχε ηττηθεί στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, ενώ στην Τούμπα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Η ομάδα του Λονδίνου έχασε σημαντικούς παίκτες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όπως οι Λούκα Μόντριτς και Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, ενώ δεν αποκτήθηκε το «μεγάλο όνομα».

Πρόκειται για μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα που ακόμη αναζητεί την ταυτότητά της στον αγωνιστικό χώρο.

Λάτσιο

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, η Λάτσιο, βρέθηκε στο δρόμο του Παναθηναϊκού.

Ιδρύθηκε το 1900 (το 1910 απέκτησε ποδοσφαιρικό τμήμα) κι έχει έδρα το Ολίμπικο (με τη Ρόμα), χωρητικότητας 72.500 θεατών. Χρώματά της είναι το γαλάζιο και το άσπρο, ο Κλαούντιο Λοτίτο εκτελεί χρέη προέδρου, ενώ από το καλοκαίρι ανέλαβε την ομάδα της Ρώμης ο Βόσνιος τεχνικός, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Η Λάτσιο έχει δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (1974, 2000), πέντε Κύπελλα, ενώ πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1999.

Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Serie A χάνοντας στο νήμα τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Γερμανός επιθετικός, Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των Μάουρο Σάρατε και Τομάζο Ρόκι.

Μάριμπορ

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Μάριμπορ, είναι η «θεωρητικά» ασθενέστερη ομάδα του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός.

Οι Σλοβένοι πέρασαν χωρίς πρόβλημα τους δύο πρώτους γύρους των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, στα πλέι οφ έμειναν εκτός ομίλων με δύο ήττες από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δεν αποτελεί την ομάδα φόβητρο, ούτε έχει σημειώσει ποτέ κάποια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία.

Τεχνικός διευθυντής του συλλόγου είναι ο γνωστός μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις