Ευ. Βενιζέλος: Στόχος να είναι αυτό το τελευταίο επώδυνο πακέτο μέτρων

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 20:04
UPD:22:34

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη δήλωσε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια.

A- A A+

Στόχος είναι το νέο πακέτο μέτρων να είναι εσωτερικά ισσοροπημένο και δίκαιο και να αποτελέσει το τελευταίο σκληρό και επώδυνο για τον ελληνικό λαό, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ακόμα θέλησε να διαβεβαιώσει ότι στόχος του είναι τα μέτρα να συνοδεύονται από ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια.

Ωστόσο σημείωσε ότι πριν διασφαλιστούν αυτά τα ελάχιστα και θεμελιώδη, «ούτε στην Βουλή μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη γραμμή, ούτε τον ελληνικό λαό να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων και ότι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται σε ορατό χρόνο».

PASOK.GR

Όπως είπε, για να βγει η Ελλάδα από την περιδίνηση της κρίσης τα δύο επόμενα χρόνια, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο θα επιτρέψει ξανά στην Ελλάδα να έχει ουσιαστικό λόγο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε παράδοξο το ότι μέχρι τις εκλογές, όσο το ΠΑΣΟΚ σήκωνε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης μόνο του, «αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων» τού ασκούσαν κριτική στο όνομα μιας αντιμνημονιακής δημαγωγικής ρητορείας που είχε έτοιμες εύκολες εναλλακτικές λύσεις.

«Τώρα υφιστάμεθα κριτική επειδή τολμάμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε την εξέλιξη της προηγούμενης φάσης της διαπραγμάτευσης, το περιεχόμενο της ίδιας της δανειακής σύμβασης που περιέχει τη ρήτρα της βαθύτερης ύφεσης και της παράτασης. Επειδή τολμάμε να θυμόμαστε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να κατανοούμε την διασύνδεση και την αλληλουχία των κρίσιμων δημοσιονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το νέο έμβλημα, τον ήλιο με με επτά ακτίνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ισάριθμους άξονες ανασύστασης για το Κίνημα.

1)Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, 2) δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, 3) κράτος δικαίου, 4) κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, 5) δημιουργία, εργασία, παραγωγή, ανάπτυξη, 6) ευρωπαϊκή φυσιογνωμία 7) οικολογική ευαισθησία.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην περίοδο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, 38 χρόνια πριν, χαρακτηρίζοντάς την ως μια καταλυτική στιγμή στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος, όπως υποστήριξε, διατύπωσε με αδρό λόγο την υπόσχεση μια ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης.

«Δεν είμαστε ως παράταξη καθόλου άμοιροι ευθυνών για τα γονίδια λαϊκισμού και δημαγωγίας που υπάρχουν μέσα στην ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Χωρίς όμως το ΠΑΣΟΚ και τις δικές του τολμηρές πρωτοβουλίες και αντιφάσεις δεν θα είχε διατυπωθεί η αλληλουχία των μεγάλων στόχων της κοινωνίας και του έθνους τα τελευταία 38 χρόνια», υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, απών από την εκδήλωση ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του εκτός Αθηνών.

Από την εκδήλωση απουσίασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.

«Οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Real Fm.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Γενέθλια με το μισό από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος γιορτάζει με το μισό από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς συγκυβερνά μαζί του και ο κ. Τσίπρας θέλει να κληρονομήσει την κληρονομιά», είναι το δηκτικό σχόλιο του γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλου.

«Όμως», συνεχίζει, «αυτή η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο βαριά. Είναι αυτή που έφερε τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, τη συγκάλυψη της ανηθικότητας, είναι αυτή που κατέστρεψε τη χώρα, τότε ξεκίνησαν όλα».

ΛΑΟΣ: Σήκω Ανδρέα να τους δεις και... να τους σιχαθείς

«Όταν την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, ο Α. Παπανδρέου, ο Γ. Γεννηματάς, η Μελίνα κ.λ.π. δημιουργούσαν το ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς δεν περίμεναν την κατάντια του μετά από 38 χρόνια. Κάποιοι στη φυλακή, κάποιοι κρυμμένοι, κάποιοι σε άλλα κόμματα», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ προσθέτοντας: «Σήκω Ανδρέα να τους δεις και... να τους σιχαθείς»

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Ύβρις προς τη Δημοκρατία

«Κακόγουστο αστείο» χαρακτηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών τις εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. «Ο εορτασμός της 3ης του Σεπτέμβρη από το συμμετέχον στην κυβερνητική τρόικα ΠΑΣΟΚ, μόνον ως ύβρις προς τη Δημοκρατία και κακόγουστο αστείο σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού μπορεί να εκληφθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορεί επίσης τον Ευ. Βενιζέλο και τους «περί αυτών» ότι «λίγες ημέρες πριν από την επισημοποίηση και άλλων «μέτρων» σε βάρος των Ελλήνων... καπηλεύονται ανερυθρίαστα την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του Ανδρέα Γ.Παπανδρέου και τολμούν να ομιλούν περί Δημοκρατίας και λαϊκών κατακτήσεων, την ώρα που συμμετέχουν ενεργά στην εκποίηση της χώρας και της εθνικής ανεξαρτησίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή