Σούπερ Λίγκα: Νικητής ο Ατρόμητος (1-0) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 22:22
UPD:22:25

A- A A+

Η ομάδα των δυτικών προαστίων υποχρέωσε το μακεδονικό συγκρότημα στην πρώτη ήττα του στη διοργάνωση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα το «2 στα 2» που τη φέρνει στην κορυφή του πρωταθλήματος, μαζί με τους Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο.

Αν και ο Ατρόμητος είναι ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, εν τούτοις ήταν ο ΠΑΟΚ που διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστές αποστάσεις των γραμμών και ψυχραιμία, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κρατούσαν μακριά από την εστία τους τη γηπεδούχο. Το πρώτο ημίωρο κύλησε χωρίς φάσεις, παρά τον καλό ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη «συγκίνηση» καταγράφηκε στο 32ο λεπτό: ο Μπέλιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καραμάνος γύρισε την μπάλα, αυτή βρήκε στον Λόρενς και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του «Δικέφαλου».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και οι δύο αντίπαλοι αναλώθηκαν σε παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Στο 72΄ ένα σουτ του Φωτάκη πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ιτάνζ, για να σκοράρει ο Ατρόμητος στο 79΄ με «ανορθόδοξο» τρόπο, αφού στη φάση του γκολ συνδυάστηκαν όχι οι μέσοι ή οι επιθετικοί της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της! Ο Φυτανίδης, λοιπόν, έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά με το αριστερό πόδι (!) και ο επίσης προωθημένος Λαζαρίδης έκανε το 1-0 με προβολή. Το γκολ ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 88΄ λίγο έλειψε να διπλασιάσουν με τον Ιγκλέσιας, που με δυνατό σουτ «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις