Kονγκό: 14 νεκροί από τον ιό Έμπολα

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 06:23
UPD:06:23
A- A A+

Τους 14 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα, που ξέσπασε πρόσφατα στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του ιού, διαπιστώθηκε τον περασμένο μήνα στην πόλη Ισίρο, ενώ επεκτάθηκε και στον οικισμό Βιαντάνα, 75 χιλιόμετρα μακρυά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Οργανισμός έκανε επίσης έκκληση για οικονομική βοήθεια 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του αποδυναμωμένου τομέα Υγείας του Κονγκό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσε ότι « πριν από μια εβδομάδα ήμασταν αισιόδοξοι. Μερικές ημέρες αργότερα ανακαλύψαμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο».

Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω μαϊμούδων και πουλιών και προκαλεί σημαντική αιμορραγία, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 90%.

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή