Αριθμός ρεκόρ Σύρων προσφύγων τον Αύγουστο

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 13:38
UPD:13:47

Περισσότεροι από 100.000 Σύροι εγκατέλειψαν τον Αύγουστο τη χώρα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη των συγκρούσεων, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

A- A A+

Περισσότεροι από 100.000 Σύροι εγκατέλειψαν τον Αύγουστο τη χώρα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη των συγκρούσεων, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

«Τα πρόσωπα αυτά αναζήτησαν άσυλο στις γειτονικές χώρες, πρόκειται για τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό από την αρχή της σύγκρουσης», ανέφερε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας και πρόσθεσε ότι και η κατάσταση των Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη Συρία είναι επίσης ανησυχητική.

«Διαφεύγουν από τη χώρα κατά εκατοντάδες, δέχονται άμεσες απειλές», συνέχισε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην περίπτωση ενός ταξί που μετέφερε μια οικογένεια Ιρακινών προσφύγων και δέχθηκε επίθεση, καθώς και το φόνο τριών άλλων Ιρακινών προσφύγων σε προάστιο της Δαμασκού.

Την ίδια στιγμή η Κίνα εξακολουθεί να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε έξωθεν ένοπλη επέμβαση στη Συρία, παραδέχεται πάντως ότι η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται.

Μια πολιτική λύση παραμένει η μόνη διέξοδος για τη Συρία, δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

«Ανέκαθεν πιστεύαμε πως ο μόνος σωστός δρόμος πρέπει να είναι μια πολιτική λύση στην κρίση. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση επιδεινώνεται, αλλά όσο χειρότερη είναι η κατάσταση, τόσο περισσότερη ενότητα χρειάζεται», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης την αντίθεση της Κίνας σε οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, τονίζοντας πως «η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ανάπτυξη, κατασκευή ή χρησιμοποίηση χημικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα». Η Κίνα «αντιτίθεται σε ένοπλη επέμβαση για το θέμα της Συρίας», συνέχισε.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αφιχθεί στην ασιατική χώρα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή