Δύο επιτυχημένες αγωνιστικές εβδομάδες για το MELX II - ΕΨΑ

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:16
UPD:14:34
A- A A+

Η Aegean Regatta του 2012 ξεκίνησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 19 Αυγούστου, για να τερματίσει στην Ερμούπολη της Σύρου στις 24 του μήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς τις γραφικές Οινούσσες και την τουριστική Βολισσό της πυρόπληκτης Χίου. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή των inshore ιστιοδρομιών στα ενδιάμεσα λιμάνια, αλλά οι 3 offshore διαδρομές αποζημίωσαν τα πληρώματα και τους φανατικούς της ιστιοπλοΐας με ενδιαφέροντα σκέλη, στα οποία το ίδιο το Αιγαίο Πέλαγος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, με καιρούς που κυμάνθηκαν από την απόλυτη μπουνάτσα έως και τα 7 μποφόρ.

Το σκάφος MELX II - ΕΨΑ τερμάτισε στην Ερμούπολη στην 3η θέση της κατηγορίας IRC.

Αμέσως μετά το Aegean Regatta, ακολούθησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Syros Race 2012, τα οποία εφέτος διεξήχθησαν παράλληλα.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μια απαιτητική μέρα για τους ιστιοπλόους, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες τύπου «όρτσα - πρίμα» με ισχυρό άνεμο που ξεπέρασε, σε κάποιες περιπτώσεις, τους 25 κόμβους. Την επόμενη μέρα που ο βοριάς άρχισε να πέφτει, ακολούθησε μια μεγάλη offshore διαδρομή 40 ν.μ. - από Ερμούπολη προς το Super Paradise της Μυκόνου με επιστροφή. Τα πληρώματα αντιμετώπισαν σχεδόν όλες τις καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να βρεθούν στη μέση του Αιγαίου, με τις αλλαγές πανιών να διαδέχονται η μία την άλλη και, εν τέλει, τα πρώτα σκάφη επέστρεψαν στη Σύρο με το σούρουπο, με τα τελευταία να τερματίζουν περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Το MELX II – ΕΨΑ, τερμάτισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Syros Race 2012, στη 2η θέση της κατηγορίας IRC, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία ένα σερί 2 αγωνιστικών εβδομάδων υψηλού ιστιοπλοϊκού επιπέδου, από τη μια άκρη του Αιγαίου στην άλλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις