Γρ. Δελαβέκουρας: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Συρία

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:58

Η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στη Συρία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

A- A A+

Η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στη Συρία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που ιστορικά ασκεί η Συρία στην ισορροπία της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Δελαβέκουρας υπογράμμισε το «επείγον» της εξεύρεσης μιας «συμφωνημένης λύσης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις της χώρας».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμιά σκέψη για στρατιωτική επέμβαση» στη Συρία, προσθέτοντας ότι η συμπαράσταση και η ενεργός παρουσία της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός εσωτερικού πολιτικού διαλόγου για τον καθορισμό της πορείας της χώρας.

Μια βιώσιμη λύση, επισήμανε, θα προέλθει μέσα από μια πολιτική διαδικασία, η οποία για να αναπτυχθεί πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις: αλλαγή ηγεσίας και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οσον αφορά στους πρόσφυγες, ο κ. Δελαβέκουρας έκανε λόγο για «φλέγον» θέμα, καθώς περίπου 200.000 πρόσφυγες κατακλύζουν τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία, ενώ η Ελλάδα προβαίνει στην «κατάλληλη προεργασία για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή