ΔΗΜΑΡ: Να διατηρηθεί η κυβερνητική συνοχή πάση θυσία

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 15:38
UPD:15:43

O εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος. - (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Την ανάγκη η κυβέρνηση «να διατηρήσει τη συνοχή της πάση θυσία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος, με αφορμή τα προωθούμενα νέα μέτρα, επισημαίνοντας πως «θα είναι καταστροφή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη».

Μιλώντας στο Βήμα FM σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ κάνει προσπάθειες «να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, κυρίως σε χαμηλόμισθους, σε χαμηλοσυνταξιούχους, να μην περικόπτονται οι συντάξεις των 700-800 ευρώ και να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως σε σχέση με τα ειδικά μισθολόγια».

Παράλληλα εκτίμησε πως «η τυπική πλειονότητα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτή την ώρα, πρέπει πάσει θυσία να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. 'Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει και είναι ο δρόμος που υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω ποιος άλλος και σχετίζεται με την χρεοκοπία και την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Μια τέτοια εξέλιξη, για μας, θα είναι καταστροφική».

Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα όμως, απομένει στον κάθε βουλευτή, στο όποιο στέλεχος το οποίο διαφωνεί, στην κρισιμότερη στιγμή της κοινοβουλευτικής πορείας της ΔΗΜΑΡ και να παραβιάσει μια συμφωνία η οποία είναι με ευρύτατη πλειοψηφία, το αν θα μπορεί να παραμείνει στο κόμμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή