Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

Αρση της προειδοποίησης για τσουνάμι
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 17:54
UPD:20:18

Κάτοικοι του Σαν Χοσέ, που έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους ύστερα από το σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κόστα Ρίκα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

A- A A+

Σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το εστιακό βάθος ήταν στα 20χλμ., και το Κέντρο Ειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τις ακτές της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Νικαράγουα, την οποία όμως ήρε νωρίς το βράδυ. Νωρίτερα, είχε άρει και την κατάσταση επαγρύπνησης για την Καραϊβική, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για λάθος.

«Σεισμοί αυτού του μεγέθους έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ευρύ και καταστροφικό τσουνάμι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στις παράκτιες περιοχές σε όλο την περιοχή της Καραϊβικής», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

REUTERS

Παράλληλα, ο Ερυθρός Σταυρός στη χώρα έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό. Λίγο αργότερα, και η η πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter ότι δεν υπάρχουν ως τώρα πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή