Τους βασικούς τομείς στους οποίους αποφασίστηκε από κοινού να εστιαστεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, παρουσίασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Φούχτελ:
- Οι σύγχρονες μέθοδοι εξορθολογισμού των ΟΤΑ
- Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
- Το Περιβάλλον και η Διαχείριση Απορριμμάτων
- Η χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διοίκηση
- Η ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
- Η προώθηση συνεργειών μεταξύ δήμων και επιχειρήσεων καθώς και η προώθηση εταιρικών σχέσεων μεταξύ πόλεων και περιφερειών.
- Η μόχλευση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας
- Οι σύγχρονες μέθοδοι ενίσχυσης των κοινωνικών δικτύων των δήμων, με στόχο τον αποτελεσματικό πόλεμο ενάντια στη φτώχεια κ.α.
Κοινή επιδίωξη Ελλάδας - Γερμανίας είναι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής συνεργασίας που στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην αμοιβαία στήριξη με σκοπό την επιτάχυνση της εξόδου της ευρωζώνης από τη κρίση, υπογράμμισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Φούχτελ.
Τέλος χαρακτήρισε «αμοιβαία επωφελή» τη διμερή συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς ενεργοποιεί τις τοπικές κοινωνίες των δύο κρατών, ενισχύει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη και συμβάλλει ώστε να ευοδωθεί η μεγάλη εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ